Menu
‘Een uitwedstrijd is altijd lastig’

‘Een uitwedstrijd is altijd lastig’

Martin Jol blikte vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse persmoment vooruit naar het competitietreffen tegen Vitesse, zondag in Arnhem. In de perskamer van de Toekomst ging het dan ook vooral over Ajax’ komende tegenstander.

Als Ajax zondag de poorten van het Gelredome nadert, zullen de gedachten wellicht nog even teruggaan naar vorig seizoen. Driekwart jaar geleden eindigde de vorige editie van Vitesse – Ajax, met toen nog Marco van Basten op de bank, in een 4-1 overwinning voor de thuisploeg. Vrijdagmiddag gingen de aanwezige journalisten alvast even terug in de tijd met Jol. ,,Ik heb nog niet gepolst of die vorige wedstrijd nog leeft binnen de groep. De situatie is nu ook anders. Zowel bij de tegenstander als bij ons. Ik heb de wedstrijd overigens wel gezien.”

De tijden zijn inmiddels veranderd. In deze nieuwe voetbaljaargang staat Ajax onder leiding van Jol na veertien speelrondes op de derde plaats. Tegenstander Vitesse bezet de elfde positie op de ranglijst. Vorig weekeinde boog de ploeg pas in de slotfase voor koploper FC Twente (1-0).

Voor Ajax is het na de 5-1 zege op sc Heerenveen nu de vraag of de Amsterdammers het goede gevoel van zondag een vervolg kunnen geven. Jol: ,,Een uitwedstrijd is altijd anders dan wanneer je thuis speelt. Het is toch lastig. Bovendien denk ik dat ze vorig jaar hebben gezien dat ze een kans hebben tegen Ajax. Als het zondag thuis was geweest, had ik er nu echt plezier gehad, maar we spelen uit. Zij moeten ook punten pakken in hun eigen stadion.”

Het is nog onzeker of Jol in Arnhem een beroep kan doen op Gabri en Cvitanich. De Spanjaard kampt met liesklachten, terwijl collega Cvitanich last van de wreef heeft. ,,Zaterdag zal moeten blijken of ik ze wellicht in de wedstrijdselectie kan opnemen.” Naast beide twijfelgevallen zijn Siem de Jong, Thimothée Atouba en Dennis Rommedahl sowieso niet van de partij. Het drietal kampt met blessures.

Vitesse – Ajax begint zondag om 12.30 uur.

Op Ajax TV blikken naast Jol ook Stekelenburg en Pantelic vooruit op Vitesse – Ajax.

Veel Ajacieden besloten de vrijdagtraining met afwerkoefeningen op doel. Veel Ajacieden besloten de vrijdagtraining met afwerkoefeningen op doel.
Dennis Rommedahl herstelt van een hamstringblessure en trainde apart met fysio Frank van Deursen. Dennis Rommedahl herstelt van een hamstringblessure en trainde apart met fysio Frank van Deursen.
Martin Jol en Vurnon Anita in gesprek tijdens de natte training. Martin Jol en Vurnon Anita in gesprek tijdens de natte training.
Bekijk vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live onder meer het interview met Maarten Stekelenburg. Bekijk vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live onder meer het interview met Maarten Stekelenburg.