Menu
'Een uur lang een uitstekend Ajax gezien'

'Een uur lang een uitstekend Ajax gezien'

Peter Bosz zat met gemengde gevoelens op de persconferentie na Ajax – Rostov. De uitslag (1-1) stelde hem teleur, terwijl het spel lange tijd had kunnen bekoren. ,,Ik heb een uur lang het Ajax gezien dat ik graag wil zien”, vertelde Bosz. ,,Ja, dat was het beste voetbal van dit seizoen. Alleen is het resultaat uiteindelijk teleurstellend.”

,,We speelden vandaag tegen een ploeg die een totaal andere spelopvatting dan ons heeft”, vertelde Bosz. ,,Dan is het interessant om te kijken of we tegen zo'n ploeg ook ons spel kunnen spelen. En dat lukte. We hebben ze hoog vastgezet en bij balverlies meteen druk gegeven. Dat zag er erg goed uit. Na een uur vloeiden de krachten weg en dan ben je bang dat de counters van Rostov eindelijk gaan vallen, iets waar zij heel goed in zijn. Gelukkig is dat niet gebeurd.”

'Geen issue'
Bij het tegendoelpunt, de 0-1, zag goalie Jasper Cillessen er niet goed uit. Bosz erkende het negatieve aandeel van de doelman, maar sprak tegelijkertijd zijn steun uit. ,,Jasper is een fantastische doelman, maar dit was gewoon niet goed. Dit had hem niet mogen gebeuren. Maar hij blijft van mij het volste vertrouwen houden. Dit is geen aanleiding om hem te passeren. Het is totaal geen issue zelfs. Jasper traint goed en fanatiek, en zal vanzelf weer gaan draaien.”

Bosz: '1-1 is geen ideale uitgangspositie, maar tegen PAOK lukte het tijdens de return. Dat biedt houvast.' #UCL #ajaros

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 augustus 2016


De verwachting is dat Ajax in Rostov aan de Don opnieuw het spel zal moeten maken, maar Bosz ervaart dat niet als hinderlijk. ,,Dat is geen enkel probleem. Dit is onze manier van spelen en wij maken altijd en overal het spel. 1-1 is geen ideale uitgangspositie, dat weet ik. Het liefst hadden we gewonnen en we hebben daarvoor ook de kansen gehad. Maar we hebben ook de ervaring van PAOK en daarmee de houvast om een goed resultaat in een uitwedstrijd te boeken.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst