Menu
'Een volle ArenA geeft extra power'

'Een volle ArenA geeft extra power'

Kenneth Vermeer staat zondag voor de 72e keer onder de lat bij een duel in de Eredivisie. Van de voorgaande 71 wedstrijden was PSV vier keer de tegenstander. Eén keer met Willem II en drie keer met Ajax. Twee dagen voor de kraker Ajax - PSV blikt de 26-jarige doelman terug en vooruit.

PSV - Willem II 3-0 (6 oktober 2007):

,,In het jaar dat ik op huurbasis voor Willem II uitkwam was dat een van de grotere wedstrijden. Ik herinner me dat we in Eindhoven aanvankelijk aardig mee konden komen, maar uiteindelijk niet echt uitgespeelde kansen creëerden. Sowieso had de wedstrijd tegen PSV een heel ander belang voor Willem II dan dat het normaal gesproken voor Ajax heeft. Bij duels tussen Ajax en PSV staat er altijd veel prestige op het spel. Als Ajax zijnde telt een overwinning op PSV dubbel dwars. Ook komende zondag is dat het geval. Als we winnen staan we vier punten los van PSV.”

Ajax - PSV 4-1 (16 november 2008):

,,Van mijn eerste Ajax - PSV in de ArenA herinner ik me dat we in het laatste kwartier de wedstrijd naar ons toe sleepten. Een kwartier voor tijd stond het nog 1-1, maar daarna wonnen we alsnog ruim dankzij goals voor Sulejmani, Leonardo en een eigen doelpunt van Pieters.”

PSV - Ajax 6-2 (19 april 2009):

,,Dat was uiteraard een mindere wedstrijd van onze kant. We begonnen aanvankelijk niet eens zo slecht aan de wedstrijd, maar daarna werden we simpelweg door PSV overlopen. Aan dat soort duels kan je maar beter niet te vaak herinnerd worden.”

Kenneth Vermeer in actie tijdens de laatste ontmoeting met PSV in Eindhoven. Kenneth Vermeer in actie tijdens de laatste ontmoeting met PSV in Eindhoven.

PSV - Ajax 2-2 (18 september 2011):

,,Aan onze laatste wedstrijd tegen PSV bewaar ik wel goede herinneringen. Hoewel PSV vroeg op voorsprong kwam via een goal van Tim Matavz bleven we de hele wedstrijd in de race voor een overwinning. Zelfs na de 2-2 kregen we nog kansen om het duel te beslissen, al denk ik wel dat een gelijkspel die middag een terechte uitslag was.”

Ajax - PSV (25 maart 2012):

,,We zijn de laatste weken aan een goede reeks bezig met zes overwinningen op rij. PSV komt uit een mindere fase, maar hebben onder interim-coach Cocu wel twee keer van sc Heerenveen gewonnen de afgelopen week. Ik verwacht niet dat PSV zondag vol op de aanval zal spelen in de ArenA. Ze staan weliswaar een punt achter op ons, maar kennen ook onze kracht als ze achterin veel ruimte weggeven. Aan ons de taak om de voorsprong op PSV zondag verder uit te bouwen.”

,,Ik kijk uit naar de wedstrijd van zondag. Bij topwedstrijden heerst er altijd een bijzondere sfeer in de Amsterdam ArenA. Als het publiek er volledig en vol enthousiasme achter staat, doet dat altijd iets met het team. Het geeft op de een of andere manier toch extra power. Je ziet het ook als we uitwedstrijden spelen. De thuisploeg stijgt dan vaak boven zichzelf uit. Dat komt mede doordat de wedstrijd tegen Ajax ook voor de supporters van die club vaak de wedstrijd van het jaar is. Die extra ondersteuning missen ze als ze in de ArenA op bezoek komen. Zeker in ons geval hebben we een enorm voordeel dat er thuis altijd ruim 50.000 supporters achter ons staan. Hopelijk helpen ze ons zondag tegen PSV ook aan de overwinning. In de kampioenswedstrijd tegen FC Twente hebben ze vorig seizoen bewezen hoe belangrijk die extra steun kan zijn.”

Ajax - PSV begint zondag om 16:30 uur. De wedstrijd is uitverkocht. De Amsterdam ArenA gaat al om 14:00 uur open in verband met de finale van de NextGen Series tussen Ajax A1 en Internazionale. De wedstrijd zal op de schermen in het stadion getoond worden.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst