Menu
Een weekendje weg met Ajax

Een weekendje weg met Ajax

Na het succes in 2013 houdt Ajax ook komend voorjaar een Fanweekend in Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Half maart zal het park roodwit zien van de Ajax-shirts. Een perfecte gelegenheid om in een ontspannen omgeving andere fans te leren kennen, maar ook om de Ajacieden zelf in het echt te ontmoeten!

Waar je vorig jaar ook keek in Center Parcs De Eemhof, alles ademde Ajax. De gasten droegen Ajax-trainingspakken en Ajax-vlaggen hingen aan de masten. Je merkte aan alles dat er een speciaal evenement aan de gang was: Het Ajax Fanweekend.

Tijdens het weekend zal er net als vorig jaar een evenemententent worden opgezet waarin iedereen de wedstrijd NAC - Ajax kan bekijken. Zo deel je de wedstrijdspanning met allemaal andere fans en niets is leuker om samen je club in actie te zien en ze via het scherm naar de winst te schreeuwen.

Het hoogtepunt van het meerdaagse evenement is het bezoek van de Ajax-selectie. Dan kan iedereen met zijn of haar favoriete spelers op de foto, of een handtekening scoren. Maar het is ook de uitgelezen kans om trucs te leren van bijvoorbeeld Thulani Serero, Viktor Fischer of Bojan Krkic. Want de Amsterdamse topsporters geven ook een clinic voor de jeugd.

,, Zo'n weekend is ideaal voor families om hun idolen te kunnen aanraken, met ze op de foto te gaan of hun handtekening te vragen. En dat in de beschermde omgeving van een vakantiepark", sprak Frank Spooren van Center Parcs vorig jaar na afloop van het weekend.

Ajax organiseert dit speciale Fanweekend omdat de club graag zichtbaar wil zijn voor de fans in de regio. Alleen de jaarlijkse Ajax Open Dag is daarvoor in de ogen van de club te weinig. Daarom gaat de Ajax Supportersvereniging (SVA) het land door met speciale supportersavonden en wordt met de Ajax Foundation StreetWise georganiseerd. Samen met de SVA en Ajax Camps & Clinics wordt nu dit weekend gehouden, waardoor de families nog meer het Ajax-gevoel krijgen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees