Menu
Een wens komt uit bij Ajax-training

Een wens komt uit bij Ajax-training

Vanwege het interlandvoetbal trainde de selectie van Ajax donderdagochtend wederom met een uitgedunde groep, aangevuld met spelers van Jong Ajax. De groep bestond uit dezelfde spelers als gisteren. Dit zag ook Toon van den Tillaart uit Veghel, die met de hulp van Stichting Ambulance Wens en de Ajax Foundation een deel van de training bijwoonde.

Stichting Ambulance Wens vervult de wensen van mensen die lijden aan een ongeneeslijke ziekte en niet lang meer te leven hebben. Voor Toon was die wens om nog een keer bij Ajax te zijn. Nog een keer de ArenA zien, zowel het veld als de kleedkamers. En als het zou kunnen zou hij graag een deel van de training zien en de spelers ontmoeten. Vervolgens hebben Stichting Ambulance Wens en de Ajax Foundation zich hiervoor ingezet, zodat de wens van Toon werkelijkheid kon worden.

Terwijl Toon een rondleiding kreeg in de ArenA, werkten de Ajacieden de gebruikelijke oefeningen af. Björn Rekelhof leidde de oefeningen zonder bal, waarna Hennie Spijkerman de spelers instrueerde bij de oefeningen met bal, zoals onder andere de gebruikelijke zeven tegen zeven rondo. Frank de Boer keek bij deze oefeningen vooral toe, maar greep wel in wanneer hij zag dat dingen anders en beter moesten.

Toen een aantal spelers bezig was met een vier tegen vier partijvorm, betrad Toon op een brancard het veld. Hij werd daarbij ondersteund door zijn familie en Daaf en Hanny Pauwe van Stichting Ambulance Wens. Hij zal misschien nog net hebben gezien hoe het rode team, bestaande uit Diederik Boer, Ricardo van Rhijn, Stefano Denswil en Niki Zimling de nodige pech had in het partijspel. Niet alleen schoot Mike van der Hoorn vanuit een moeilijke hoek schitterend in de kruising, op een gegeven moment verdwenen zelfs eigen schoten die geblokt werden in het eigen doel.

Na afloop van de training kwamen Frank de Boer en de spelers allemaal naar Toon en zijn familie toe. Ze maakten een kort praatje, gingen op de foto en zetten hun handtekening op een mooi Ajax-shirt, dat Toon mee naar huis kon nemen als aandenken van een mooie dag. Zelf was hij ook zichtbaar geroerd en vatte deze ochtend en zijn gevoel in twee woorden treffend samen: ,,Echt schitterend.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl en Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Diederik Boer en Norbert Alblas trainden het eerste gedeelte van de training met keeperstrainer Carlo l'Ami. Diederik Boer en Norbert Alblas trainden het eerste gedeelte van de training met keeperstrainer Carlo l'Ami.
Björn Rekelhof begeleidde de oefeningen zonder bal. Björn Rekelhof begeleidde de oefeningen zonder bal.
De selectie was vandaag wederom aangevuld met spelers van Jong Ajax, waaronder Queensy Menig, Danny Bakker, Sam Hendriks en Elton Acolatse. De selectie was vandaag wederom aangevuld met spelers van Jong Ajax, waaronder Queensy Menig, Danny Bakker, Sam Hendriks en Elton Acolatse.
Toon van den Tillaart zag vandaag zijn wens uitkomen. Toon van den Tillaart zag vandaag zijn wens uitkomen.