Menu

Eenmalige mini-Klassieker op dart-bord

Voor een keer werd afgelopen vrijdag een mini-Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het dart-bord gespeeld. Rafael van der Vaart, Aron Winter en Henk Timmer namen het op tegen Pierre van Hooijdonk en Thomas Buffel uit de Maasstad.

HD Sports uit Lelystad nam het initiatief voor dit dart-duel. Het bedrijf brengt sinds kort dartborden op de markt met Ajax- en Feyenoord-logo en greep de gelegenheid aan om de wedstrijd te organiseren. Aron Winter, eigenaar van Restaurant 'Italian Lounge' in Lelystad, nodigde wat Ajacieden en Feyenoorders uit in zijn restaurant om uit te vechten welke club zich in het darten de betere mag noemen.

Twee professionele darters ontfermden zich over de voetballers. Co Stompé begeleidde de Ajacieden, Francis van Hoenselaar coachte de Rotterdammers. Wie denkt dat voetballers alleen binnen de lijnen van het veld aan elkaars shirtje trekken, heeft het mis. Zo ongeveer alles wat binnen de regels van het voetbal mag, was geoorloofd om ook de tegenstanders voor het dartbord uit de concentratie te halen.

Zo trok Rafael van der Vaart herhaaldelijk stiekem aan het shirtje van Van Hooijdonk om hem zijn pijlen zo ver mogelijk van de 'bull's eye' te doen gooien. Zelfs een pijltje richting de tenen (die niet werden geraakt) van de Rotterdamse aanvaller werd niet geschuwd. Het mocht echter niet baten, want Van der Vaart was niet opgewassen tegen de strakke worpen van Van Hooijdonk.

Timmer stelde namens Ajax gelukkig weer orde op zaken. In rechtstreekse duels met de twee Feyenoorders was de Ajax-doelman beide keren te sterk en hij bracht de stand op 2-2.

Een 'dubbel' moest uiteindelijk de winnaar bepalen. En afgezien van een beetje pesten was de sfeer verder heel gemoedelijk. Buffel en Van Hooijdonk versloegen het koppel Winter/ Van der Vaart. Onder het genot van een Italiaans getint hapje en drankje, werden de worpen met uitleg van de coaches nog eens uitvoerig geevalueerd.