Menu

'Eén-nul winst op FC Utrecht'

De selectie richt het vizier vanaf donderdag 20 januari op FC Utrecht, de ploeg waar Ajax vorig seizoen nog met 1-0 verloor. Maar zelfs het feit, dat Ajax de laatste vijf keer niet wist te winnen in De Galgenwaard, stemt bij John O'Brien niet tot somberheid. ,,Het wordt 1-0 voor ons", voorspelt een fitte O'Brien, die in het seizoen 1999-2000 op huurbasis voor FC Utrecht uitkwam.

Zelf zal de Amerikaan dit keer tegen FC Utrecht niet in actie komen. Vandaag trainde de middenvelder weer volledig mee met de groep en dat ging na zijn lichte rugblessure in Zuid-Afrika goed. ,,Ja, ik ben fit, maar moet nog wel aan mijn conditie werken. De laatste dagen in Zuid-Afrika heb ik apart van de groep getraind, maar dat waren wel pittige trainingen, waarbij alleen mijn rug wat werd ontzien. Geen paniek dus”, vertelt O'Brien, die nog wel een beetje terugverlangt naar Kaapstad en Johannesburg.

O´Brien: ,,Ik voelde me daar erg goed. We hebben goed kunnen trainen en de mensen en de sfeer waren relaxed. Zuid-Afrika heeft wel iets weg van Californië, qua landschap en klimaat”, maar lang wil de Amerikaan er niet bij wegdromen, want: ,,nu gaan we ons weer richten op FC Utrecht. Als ik een voorspelling moet doen, dan zeg ik 1-0 voor ons.”

Of de geblesseerden Mauro Rosales, Tomás Galásek en Steven Pienaar deze wedstrijd halen, is nog maar de vraag. Onder begeleiding van de fysiotherapeuten trainden zij, weliswaar met de bal, nog apart.