Menu
Een-tweetjes in het kwadraat

Een-tweetjes in het kwadraat

Op een regenachtige dinsdagochtend verscheen een deel van de Ajacieden op het trainingsveld. Net als maandag trainden er ook een aantal spelers binnen.

Terwijl het op de Toekomst zachtjes miezert, werken de spelers van Ajax hun oefeningen af. Een van de opdrachten bestaat uit een parcours met een-tweetjes, waarbij de Ajacieden telkens een andere medespeler treffen. Naast het vallen van de regendruppels klinkt het kaatsen van de ballen mooi synchroon. Zo zijn de een-tweetjes in het kwadraat niet alleen mooi om te zien, maar ook fraai om te horen.

De steeds wisselende vorm van de oefening heeft zo nu en dan een kort, maar krachtige toelichting nodig. ‘Eerste! First!’, klinkt het als het een-tweetje dichtbij gezocht mag worden. Even later gevolgd door: ‘Second! Tweede pylon!’

Ook de doelmannen Verhoeven en Vermeer werken hun eigen circuit af. Onder leiding van keeperstrainer Carlo l’Ami duiken ze beurtelings over het gras. Dankzij de natte weersomstandigheden glijden ze af en toe net een stuk verder door. Voor de aanwezige toeschouwers – verscholen onder capuchons en paraplu’s – leveren de glijpartijen zo nu en dan mooie plaatjes op.

Na afloop van de oefensessie sprak Ajax TV met Bruno Silva. De Uruguayaan blikte nog even terug op de afgelopen week, waarin hij zich met zijn land voor het WK kwalificeerde.

Bekijk de beelden van de training en het interview met Bruno Silva vanavond op Ajax TV.

Aissati tijdens de oefening met 'een-tweetjes' Aissati tijdens de oefening met 'een-tweetjes'
Sulejmani staat klaar om de bal te kaatsen. Sulejmani staat klaar om de bal te kaatsen.
De keepers werkten hun eigen circuit af. De keepers werkten hun eigen circuit af.
Pantelic wordt op de huid gezeten door Silva. Pantelic wordt op de huid gezeten door Silva.