Menu
Eenvoudige 4-0 zege Zaterdag 1

Eenvoudige 4-0 zege Zaterdag 1

Door een simpele 4-0 overwinning op SDV Barneveld legde Ajax beslag op derde periodetitel.

Als een wervelwind vloog Ajax uit de startblokken en werd SDVB met de rug tegen de muur gezet. Binnen twee minuten schoot Sergio Cameron de bal maar net naast. Twee minuten later schoot Kevin de Visser via een been van een tegenstander net over. Het tempo was hoog en de thuisclub liet de bal van voet naar voet gaan om zo de defensie open te breken.

Na een klein kwartier Ajax-geweld luwde de storm, maar de Amsterdammers domineerden echter nog steeds en zagen dat eindelijk uitbetaald worden in een voorsprong. Na een prima steekbal van Yuri Rose was het Kid Ronday die er op rechts diagonaal vandoor ging en zo de bal onder doelman Bingsbergen kon schuiven voor de 1-0. Ajax bleef onverminderd de aanval zoeken en kwam ook vrij logisch in de 29e minuut op 2-0. Na een heerlijk subtiel hakballetje van Yuri Rose, was het Kevin de Visser die tussen twee verdedigers hard uithaalde voor de ruime voorsprong.


Na rust kwamen de bezoekers energiek uit de kleedkamer. Het leek erop dat nog eenmaal alles uit de kast gehaald werd om zo er nog een wedstrijd van te maken. Daar had Koen Faber bijna succes mee want in de 54e minuut ging zijn schot rakelings naast. Ajax vond het wel best, controleerde het duel en liet SDVB meevoetballen tot een zekere hoogte. Alleen de amusementswaarde daalde aanzienlijk. Het leek op een gegeven moment wel op een potje zomeravondvoetbal. Een kwartier voor het einde leek de thuisploeg weer even gas erbij te geven en dat bewees Yuri Rose die een snel genomen vrije trap op de paal schoot in de 78e minuut. Dat Kenneth Misa Danso aardig inviel bewees hij in de 83e minuut toen zijn individuele actie bekroond werd met een schot dat centimeters naast ging. Toch moest het dapper verwerende SDVB nog een derde maal capituleren. Het was Dennis Kaars die driftig op zoek was naar een goal, maar zijn schot werd gestopt door Jeroen van Bingsbergen en de rebound was voor de alerte Paul Quasten (3-0).
Het laatste kersje op de taart werd in de 88e minuut bewerkstelligd door de prima spelende Kid Ronday die vanaf rechts naar binnen trok en toen de trekker overhaalde voor een doffe dreun die de 4-0 eindstand op het scorebord bracht.

Fotografie: Rob van Vliet