Menu
Eenvoudige overwinning in Volendam van Zaterdag 2

Eenvoudige overwinning in Volendam van Zaterdag 2

Ajax Zaterdag 2 heeft afgelopen weekend op bezoek bij RKAV Volendam, de nare smak van de nederlaag tegen GVVV van zich af kunnen spelen. In het vissersdorp werd het 0-4 door doelpunten van Dekker (3x) en van Huffel.

Onder prima omstandigheden moest Ajax zaterdag 2 vanmiddag de nare smaak van de onnodige nederlaag van vorige week van zich afspelen. De tegenstander leende zich niet echt daartoe: Volendam is altijd een geduchte tegenstander die de laatste tijd heeft laten zien ook dit seizoen weer een prima selectie te hebben. Niet voor niets zijn de Wijdbroeken de trotse koploper van de Reserve Hoofdklasse A.

Volendam begon gedreven aan het duel en zette Ajax al snel vast. De eerste kans was dus ook voor de thuisploeg: in de vijfde minuut schampte een hard schot de bovenkant van de lat.
Ajax liet zich niet uit het veld slaan en een fraaie combinatie door het midden van onder meer Hartlooper en Dekker kon ternauwernood onschadelijk gemaakt worden door de Volendamse verdediging.
In de 18e minuut was het wel raak: Joris Dekker zette goed door en kon de bal achter de Volendamse keeper punteren: 0-1.

Waar eerst de thuisploeg de lakens uitdeelde, was het nu Ajax dat -gesteund door de voorsprong- de wedstrijd bepaalde. De verdediging van RKAV had veel moeite met de snelle Amsterdamse spitsen en zo kreeg Ajax enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Vlak voor rust kon Jeremy van Eijsden zijn specialiteit laten zien (de vrije trap), maar de bal ging over het doel. De rust werd dus met een krappe voorsprong bereikt.

Na de pauze was de eerste kans voor Volendam, maar keeper Coonen kon de bal net naast het doel tikken. Vlak daarna een grote kans voor Dekker, de bal werd echter door een verdediger op de lijn gekeerd. Twaalf minuten na rust was het wel raak: Joey Hartlooper gaf een pass op Joris Dekker die bal onder de keeper in het doel schoot. Volendam was even van slag en vlak daarna kon Dekker weer een bal van rechts tot doelpunt promoveren (0-3). Waar de spits in de vorige wedstrijd tegen GVVV het net niet kon laten bollen, was hij dit keer verantwoordelijk voor een heuse hattrick.

De wedstrijd was beslist en dus kon trainer Ten Heuvel enkele spelers wisselen: Parris, Liefhebber en van Huffel kwamen in het veld voor Hartlooper, van Moerkerk en Van der Vaart. Volendam probeerde nog wel de stand een draaglijker aanzien te geven, maar de Amsterdamse defensie onder leiding van Mark Kaandorp gaf geen kans meer weg.
De ingevallen Daan van Huffel velde uiteindelijk het vonnis over de thuisclub door 0-4 te maken in de 85e minuut na een fraai balletje van een andere invaller: Alex Liefhebber.
Zo won Ajax verdiend maar enigszins geflatteerd en doet het team van trainer Ten Heuvel weer volop mee in de top van de ranglijst.