Menu
Eenvoudige winst voor Ajax Zaterdag 2 in Huizen

Eenvoudige winst voor Ajax Zaterdag 2 in Huizen

Ajax Zaterdag 2 heeft de lastige uitwedstrijd in en tegen Huizen 2 met 0-2 gewonnen. Vooral in de tweede helft verzuimden de Ajacieden een grotere uitslag neer te zetten.

In de eerste minuten trachtte Huizen Ajax de duimschroeven aan te draaien, maar verder dan met een kopbal over de lat kon men niet gevaarlijk worden. En als het dan gevaarlijk leek te worden was daar altijd nog de rost in de branding, Tim Noordraven, die alle gaatjes dicht stopte achterin bij de Amsterdammers.

Verder kabbelde de wedstrijd in een laag tempo door en werden de posities dikwijls niet goed bezet en overgenomen. In de 21e minuut was er een vloeiende aanval van Ajax: een steekpass bereikte de naar rechts uitgeweken Dennis van der Welle die de bal hard voor trok. De beste man van het veld Glenn van Zoolingen kwam aanstormen om de bal hard en zuiver binnen te schieten (0-1). SV Huizen kon nauwelijks iets terug doen.

Een verre uittrap van Ajax doelman Danny Been werd in de 31e minuut goed doorgekopt door Van der Welle en Jack van Moerkerk kreeg vrije doortocht op het Huizer doel. Zijn schot belandde op de buitenkant van de paal.
Ajax probeerde door te drukken. Siver Abdulrahman zag zijn inzet geblokt en de mee opgekomen Arlymar Laurens kopte in de handen van de Huizer doelman. Ruststand 0-1.

In de tweede helft kwam Rodney Weverling de licht geblesseerde Tim Noordraven vervangen en Joël Silooy verving Arlymar Laurens die zijn eerste minuten had gemaakt na lang blessureleed. Door deze omzettingen kreeg Ajax meer grip op het middenveld. In de 56e minuut gaf Joël Silooy een crosspass op Mick van Moerkerk, die bereikte in een vloeiende beweging Dennis van der Welle en de Ajax spits ronde koelbloedig af (0-2). Vanaf de 65e minuut kreeg de ploeg drie opgelegde kansen om de score te verhogen. Eerst was het Antonio Cvetkovic die net één minuut in het veld stond en strandde op de keeper en een kopbal van Abdulrahman werd onder de lat vandaan geplukt. Verder werden de aanvallen te ver door gevoerd en kon Huizen er steeds een voetje tussen krijgen. Ajax vond het verder wel best en Huizen kon er weinig tegen over stellen. Eindstand 0-2.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet