Menu
Eerbetoon aan opa Haarms

Eerbetoon aan opa Haarms

Tussen alle fans die woensdag de Ajax Open Dag bezochten bevond zich ook de familie Haarms. De dochter van wijlen Ajax-icoon Bob Haarms was samen met haar twee zoons naar de jaarlijkse fandag van Ajax gekomen. Uiteraard brachten ze ook een bezoek aan het standbeeld van Haarms bij de hoofdingang van de Amsterdam ArenA.

,,Het is heel bijzonder om hier bij mijn eigen vader te staan. En voor zijn kleinkinderen is het natuurlijk ook fantastisch dat ze hier bij het standbeeld van hun opa kunnen kijken”, laat mevrouw Haarms aan het einde van de ochtend weten. Samen met haar zoons Boy en Regilio is ze jaarlijks present op de Ajax Open Dag. Sinds het overlijden van 'de Goede Beul' in 2009 heeft die dag voor de familie Haarms een extra lading gekregen. ,,Op dagen als denken herdenken we uiteraard ook ‘ons paatje’.”

Erelid Bob Haarms was vrijwel een leven lang aan Ajax verbonden. Als speler (1952-1960) en assistent-trainer (1967-1981 en 1986-2000) groeide hij uiteindelijk uit tot een icoon van club. En vooral ook onder de supporters. Het waren de fans van Ajax die uiteindelijk het geld voor het standbeeld van Haarms bijeenbrachten. Kunstenaar Hans Jouta maakte er vervolgens een prachtig beeld van. ,,Echt een prachtig eerbetoon”, beamen de kleinzonen van Haarms in koor. Uiteraard gehuld in Ajax-shirt, want ook de nieuwe generatie Haarms draagt de club een warm hart toe. ,,Het zit ons in het bloed. Dat gaat er nooit meer uit.”

Tekst en foto's: Ajax.nl