Menu
Eerbetoon Cruijff bij Ajax - PEC

Eerbetoon Cruijff bij Ajax - PEC

Rondom de belangrijke competitiewedstrijd Ajax - PEC Zwolle wordt zondag uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff. In navolging van het condoleanceregister in de ArenA wordt de grootste Ajacied aller tijden tijdens Ajax - PEC geëerd. De spelers dragen vanzelfsprekend rouwbanden en voorafgaand aan de wedstrijd is er een minuut stilte.

Zowel in Amsterdam als Barcelona wordt Cruijff dit weekend herdacht. Net als bij Ajax - PEC wordt ook zaterdagavond rondom FC Barcelona - Real Madrid veel aandacht besteed aan het overleden clubicoon. Ajax en FC Barcelona hebben de afgelopen periode veelvuldig contact gehad om samen op te trekken waar het gaat om het waardig herdenken van Cruijff.

Speciale badge
Ajax en de supporters staan rondom Ajax - PEC op tal van andere manieren stil bij het overlijden van het grootste clubicoon. De spelers van Ajax dragen tijdens de warming-up een speciaal shirt als eerbetoon. Op het wedstrijdshirt wordt een speciale badge geplaatst. Verder zullen er zondag veel oud-spelers aanwezig zijn vanwege de jaarlijkse reünie voor oud-spelers (die al stond gepland). Ook zij zullen Cruijff uiteraard op gepaste wijze herdenken.

Ajax-shirt in middencirkel
Bij opkomst van de spelers ligt er een groot Ajax-shirt met nummer 14 op de middencirkel. Verder liggen er ook grote shirts van het Nederlands elftal en FC Barcelona. Op de grote schermen en de LED-boarding wordt ook op verschillende manieren stilgestaan bij het overlijden van Cruijff.

Choreografie
Een ander bijzonder onderdeel is een speciale choreografie die Ajax en de supporters samen hebben ontwikkeld. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt deze choreografie zichtbaar op de tribune. Er is hierbij een rol weggelegd voor alle toeschouwers op de tribune. 

Overhandiging condoleances
Ajax en het management van Cruijff overleggen over een geschikt moment om binnenkort het condoleanceregister aan de nabestaanden te overhandigen. De afgelopen dagen hebben in totaal 33.500 belangstellenden hun condoleances uitgebracht in de ArenA. Verder zijn er ook tal van digitale condoleances via de website van Ajax en social media binnengekomen.  

Uitverkocht

Ajax - PEC begint zondag om 16:45 uur. Het belangrijke duel in de strijd om de landstitel is inmiddels uitverkocht. Vanwege de te verwachten drukte en de extra activiteiten roept Ajax de supporters op om op tijd naar het stadion te komen.