Menu
Eerbetoon voor ontbrekende Davids

Eerbetoon voor ontbrekende Davids

Edgar Davids werd tijdens de laatste training op fraaie wijze geëerd voor alles wat hij presteerde in het Ajax-shirt. Ongelukkige bijkomstigheid: de ‘pitbull’ verblijft in het buitenland, waar hij deelneemt aan een benefietwedstrijd.

Davids belegde afgelopen week al zijn laatste training als Ajacied. Kort nadat het nieuws over zijn afscheid van Ajax wereldkundig was gemaakt, beroerde hij de bal vrijdag voor het laatst als Ajacied. De afspraak om onder meer Luis Figo te helpen om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, was al veel eerder gemaakt. In Boekarest speelt een sterrenteam voor een zo hoog mogelijke opbrengst voor de Luis Figo Foundation. De benefietwedstrijd wordt verder georganiseerd door Gheorghe Hagi en Gheorghe Popescu.

Ondanks de teleurstelling hing Jeroen, een van de drie supporters die het spandoek maakten, het meterslange en kleurige doek toch op langs het trainingsveld. Zo prijkte het relikwie bijna twee uur lang aan het hek van het trainingsveld. ,,Het doek is gemaakt door een vriendengroep die vaker doeken maakt voor acties’’, vertelt Jeroen. ,,We maken doeken als deze onder meer ook in overleg met het sfeerteam.’’

De supporters brachten vandaag een meterslang en kleurig eerbetoon aan Edgar Davids. De supporters brachten vandaag een meterslang en kleurig eerbetoon aan Edgar Davids.

Een speler als Davids verdient een fraai eerbetoon. Het doek werd afgelopen seizoen al gemaakt. ,,Toen we hoorden dat Edgar terug zou keren bij Ajax wisten we gelijk dat we hier een doek voor moesten maken’’, legt Jeroen verder uit .,,Edgar is namelijk in onze ogen een echte Ajacied, hij gaat er elk duel vol in, vreet bij wijze van spreken elke grasspriet op en blijft maar doorgaan. Hij heeft niet voor niets de bijnaam pitbull. Tijdens de eerste wedstrijd die Edgar weer in het vertrouwde Ajax-shirt in de ArenA speelde, hing het doek recht achter het doel op Zuid.’’

Het doek werd nog een keer opgehangen om afscheid te nemen van Davids. ,,We wilden hem zo bedanken voor de mooie, helaas te korte, tijd bij Ajax. Helaas had Edgar vrijdag voor het laatst getraind bij Ajax. Hopelijk wordt snel bekend bij welke club Edgar nu gaat spelen. Dan nemen we het doek mee naar een wedstrijd, om zo te laten zien dat hij, zoals al eerder gezegd, voor ons een echte Ajacied is, en in de harten van de supporters zit.”

Davids liet eerder al weten dat hij begin volgend seizoen nog afscheid zal nemen van de Ajax-supporters. Het spandoek zal dus nog minstens eenmaal te zien zijn bij een wedstrijd van Ajax.

Edgar Davids nog een keer aan het werk zien in het Ajax-shirt?
Klik hier voor een mini-overzicht van de Ajacied Davids >>