Menu
'Eerst maar eens Heerenveen verslaan'

'Eerst maar eens Heerenveen verslaan'

Rondom de opening van het adidas miCoach Performance Centre werd er vrijdagmiddag uiteraard ook vooruitgeblikt op de belangrijke competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. Ajax is twee zeges van de dertigste landstitel verwijderd. Frank de Boer noemt de wedstrijd van zondag in Friesland ‘cruciaal’.

De Boer heeft de afgelopen week weinig andere dingen op de training gezien dan de weken ervoor. Met de spanning zit het dus wel goed, zo liet de coach van Ajax blijken. ,,Maar iedereen is er natuurlijk wel erg mee bezig in zijn hoofd. In de groep leeft het besef dat we twee overwinningen van de titel verwijderd zijn. Maar dan moeten we die twee wedstrijden ook wel daadwerkelijk weten te winnen. Daarom moeten we eerst maar eens Heerenveen verslaan voordat we naar de wedstrijd tegen Twente gaan kijken.”

Voor de spannende slotfase van de competitie - met tussendoor de bekerfinale tegen Twente - beschikt De Boer over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Maarten Stekelenburg (duim), Bruno Silva (schouder) en Rasmus Lindgren (knie) zijn niet inzetbaar. In het geval van Silva sprak De Boer de hoop uit dat de Uruguyaan tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer kan instromen bij de selectie.

De Boer beschikt over een vrijwel volledig fitte groep. De Boer beschikt over een vrijwel volledig fitte groep.

Het ging vrijdagmiddag ook over spitsen. Zowel die van Ajax als die van sc Heerenveen. Gevraagd naar het uitblijven van doelpunten van Mounir El Hamdaoui zei De Boer: ,,Ik ben tevreden over de manier waarop Mounir zich inzet. Het gaat niet om wie de doelpunten maakt, maar om de drie punten. Natuurlijk ligt het vaak het meest voor de hand dat de spits het doelpunt maakt, maar als anderen dat doen is het ook prima. Uiteraard blijft overeind staan dat Mounir een tijd niet gescoord heeft. Dat moet dus beter, dat weet hij zelf ook.”

Ook de spits van Heerenveen kwam ter sprake. Bas Dost was afgelopen winter dicht bij een overgang naar Ajax. ,,Nu zijn we weer een paar maanden verder. Bas doet het momenteel goed bij Heerenveen. Hij heeft de afgelopen acht wedstrijden in de basis gestaan en vier keer op rij gescoord. We houden hem zeker in de gaten.” Op de strikvraag of Dost zondag nu juist wel of niet zijn best moet doen om Ajax te overtuigen, antwoordde De Boer: ,,Hij moet zijn stinkende best doen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst