Menu
Eerste Ajax Gala groot succes

Eerste Ajax Gala groot succes

Maandagavond vond in de Amsterdam ArenA het eerste Ajax Gala plaats. Het gala werd georganiseerd ten behoeve van de projecten van de Ajax Foundation. Na een zeer gezellige en geslaagde avond, met een uiteindelijke opbrengst van € 226.248 kunnen Ajax en de Ajax Foundation spreken van een groot succes.

Hoofdonderdeel was het diner in de middencirkel. Er waren muzikale optredens van Michiel Borstlap, Kees Prins en De Toppers. Tussendoor was een veiling onder leiding van de bevlogen Jop Ubbens. Presentator Robert ten Brink praatte de hele avond op zijn welbekende, vriendelijke wijze aan elkaar.

De unieke setting op het veld was mooi aangekleed en werd omringd met de belangrijkste prijzen uit de clubhistorie. Er was een clinicveldje aangelegd waar Heini Otto met een groep kinderen een praktijkvoorbeeld gaf van het belangrijkste project van de Ajax Foundation: Life Skills & Clinics. Vele kinderen in achterstandswijken worden dankzij dit project normen en waarden, fair play en samenspel bijgebracht, terwijl ze aan het voetballen zijn.

De voltallige A-selectie was aanwezig, evenals de technische staf met onder anderen Frank de Boer en Dennis Bergkamp. Vanuit de clubleiding zaten onder anderen Edwin van der Sar en Theo van Duivenbode aan tafel. Ook andere oud-spelers zoals Rob en Richard Witschge, Ronald de Boer en Sjaak Swart dineerden mee.

Bewust was bij deze eerste editie gekozen voor een relatief kleinschalige opzet, waardoor iets minder dan 250 mensen aanwezig waren. Alleen sponsoren konden een tafel kopen voor deze eerste editie, alsmede enkele maatschappelijk betrokken skyboxhouders en een paar overige relaties die de Ajax Foundation een warm hart toedragen. De Amsterdam ArenA werd uiteraard uitvoerig bedankt voor het ter beschikking stellen van de prachtige locatie.

Met de opbrengst van de veiling, opgeteld bij de inkomsten van de tafelverkoop en na aftrek van de kosten bleef het mooie bedrag van € 226.248 over. Na de Ajax Run, waarvan in de herfst van dit jaar de tweede editie plaats zal vinden, heeft de Ajax Foundation met dit gala een nieuw evenement dat een mooie traditie belooft te worden ten behoeve van de door de club gesteunde maatschappelijke projecten.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Directeur marketing Edwin van der Sar en presentator Robert ten Brink. Directeur marketing Edwin van der Sar en presentator Robert ten Brink.
Kinderen van het project Life Skills & Clinics onder leiding van Heini Otto. Kinderen van het project Life Skills & Clinics onder leiding van Heini Otto.
De spelers van de A-selectie namen, ondersteund door ABN AMRO-medewerkers, de rol van ober en serveerster op zich. De spelers van de A-selectie namen, ondersteund door ABN AMRO-medewerkers, de rol van ober en serveerster op zich.
Robert Muric, Richairo Zivkovic en Anwar El Ghazi serveren de tafel met de directie van Ajax. Robert Muric, Richairo Zivkovic en Anwar El Ghazi serveren de tafel met de directie van Ajax.
'Ober Milik' scoort ook punten als ober. 'Ober Milik' scoort ook punten als ober.
Lucas Andersen voetbalt het liefst op links, maar uitserveren doet hij - zoals het hoort - over rechts. Lucas Andersen voetbalt het liefst op links, maar uitserveren doet hij - zoals het hoort - over rechts.
Michiel Borstlap gaf een prachtig pianoconcert. Michiel Borstlap gaf een prachtig pianoconcert.
Gasten van het Ajax Gala kregen naast een bijzondere avond ook mooi roodwit cadeau. Gasten van het Ajax Gala kregen naast een bijzondere avond ook mooi roodwit cadeau.
Kees Prins zong met verve het lied: Dit is mijn club. Kees Prins zong met verve het lied: Dit is mijn club.
Dineren op de middenstip: een unieke ervaring. Dineren op de middenstip: een unieke ervaring.
Een prachtige setting voor een gala. Een prachtige setting voor een gala.
Jop Ubbens van Christie's heeft een geweldige veiling geleid. Jop Ubbens van Christie's heeft een geweldige veiling geleid.
De avond werd fantastisch afgesloten door de Toppers. De avond werd fantastisch afgesloten door de Toppers.