Menu
Eerste averij voor Ajax A1

Eerste averij voor Ajax A1

Na negen officiële wedstrijden zonder verliespunten, kwam Ajax A1 tegen NEC/Oss niet verder dan een 3-3 gelijkspel. De Amsterdamse talenten gaven een zeker lijkende overwinning vier minuten voor tijd nog weg, 3-3.

,,We hebben onszelf te kort gedaan", wist Ajax-trainer Fred Grim na afloop van de wedstrijd. ,,Tegen een vrij negatief ingestelde tegenstander moet je een snelle balcirculatie hebben. We verliezen daar niet op, maar dit puntenverlies was onnodig en doodzonde."

Al in de vijfde minuut kwam Ajax op achterstand, maar na een kwartier had Viktor Fischer de stand rechtgetrokken. Opnieuw moesten de talenten in de 22ste minuut van een achterstand terugkomen, want NEC/Oss was via een strafschop op 1-2 gekomen. De Amsterdammers hadden die score bij rust weggepoetst dankzij een treffer van Ouasim Bouy.

Nick de Bondt leek Ajax naar de winst te hebben geloodst. Maar het werd nog 3-3. Nick de Bondt leek Ajax naar de winst te hebben geloodst. Maar het werd nog 3-3.

Eindelijk leek het goed te komen met Ajax A1 toen in de tweede helft voor het eerst een voorsprong werd genomen dankzij een goal van Nick de Bondt in de zeventigste minuut. Een verkeerde terugspeelbal leidde alsnog puntenverlies in toen NEC/Oss daar ten volle van profiteerde: 3-3.

Ajax A1 : Micky van der Hart; Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede, Xandro Schenk (46. Abdelmalek El Hasnaoui), Mitchell Dijks; Youssef Fennich, Davy Klaassen, Ouasim Bouy; Nick de Bondt (46. Darren Rosheuvel), Rowendy Schoop (80. Danzell Gravenberch), Viktor Fischer (89. Davi Lizardo).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (kop), Gerard van Hees (midden).