Menu

Eerste competitienederlaag Juventus

Juventus, eerstvolgende tegenstander van Ajax in de UEFA Champions League, heeft in de Italiaanse competitie de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg uit Turijn ging zaterdag verrassend met 2-1 onderuit bij Reggina, nummer zeventien van de ranglijst.

Colucci opende in de twaalfde minuut voor de thuisploeg de score. Twee minuten later tekende oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic voor de gelijkmaker. In de 26e minuut bracht Zamboni Reggina opnieuw op voorsprong. Juventus slaagde er daarna niet meer in de score naar zijn hand te zetten. Ook na de rode kaart van Colucci een kwartier voor tijd kon de formatie uit Turijn niet van het overwicht profiteren. Een doelpunt van Kapo in de blessuretijd werd wegens hands afgekeurd.

Door de nederlaag kan AC Milan zondag bij winst op AS Roma het verschil met Juventus terugbrengen tot twee punten. Juventus heeft zich inmiddels al geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Champions League en treft op dinsdag 23 november in het eigen stadion Ajax.