Menu

Eerste dag van stille week

Het was, gezien het grote aantal Ajacieden dat is geselecteerd voor interlands, nog redelijk druk op de training van maandagmorgen. Ronald Koeman miste weliswaar zijn assistenten Ruud Krol en Tonny Bruins Slot die naar Italië zijn afgereisd om AC Milan te analyseren, maar enkele internationals waren nog wel aanwezig. Zij gaan of vanavond of morgen weg. Daarmee breekt een stille week aan voor Koeman, die alleen Julien Escudé, Steven Pienaar en Maxwell van de basisspelers overhoudt.

Van de spelers die zondag tegen Zwolle in het veld stonden of op de bank zaten, ontbraken Bogdan Lobont, Zdenek Grygera, Tomás Galásek, Tom Soetaers, Jelle van Damme, Wesley Sonck, Zlatan Ibrahimovic en Nicolae Mitea. Zij zijn allen met hun nationale ploegen op stap. Ook Yakubu, Johnny Heitinga en Steven Pienaar waren niet bij de groep. Yakubu en Heitinga spelen vanavond met Jong Ajax tegen Jong Willem II. Pienaar had een lichte kneuzing in zijn linker bovenbeen waardoor hij binnen moest blijven.

Maar Petri Pasanen, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Maarten Stekelenburg waren maandagmorgen nog wel van de partij terwijl ook zij zijn geselecteerd voor hun landenteams. Pasanen vertrekt vanavond naar Finland. Sneijder en Van der Vaart moeten zich morgen melden bij Oranje.

Terwijl Hatem Trabelsi met fysiotherapeut Frank van Deursen aan zijn herstel werkte, kregen de spelers van zondag een uitlooptraining met oefenvormen voor de kiezen. De oefeningen bestonden uit rustige passings en aannames.

Voor Victor Sikora, Wamberto, Cedric van der Gun, Nourdin Boukhari en de doelmannen Sander Boschker, die sinds enige dagen weer meetraint en volledig wedstrijdfit is, en Maarten Stekelenburg zag de training er heel anders uit. Terwijl hun ploeggenoten al klaar waren met hun uitlooptraining bonden zij de strijd tegen elkaar aan in een partij van drie tegen drie. Sikora, Van der Gun en Boschker namen het op tegen Wamberto, Boukhari en Stekelenburg. De doelen stonden op een meter of tien van elkaar en daarin moesten de teams door snel te combineren zien te scoren. Dat ging er fel aan toe.

Dinsdag is er geen training, terwijl Koeman woensdag en donderdag een heel kleine groep tot zijn beschikking heeft. Van vrijdag tot en met zondag zijn de niet-internationals vrij.