Menu
Eerste elftal traint met Jong Ajax

Eerste elftal traint met Jong Ajax

Ondanks de interlandverplichtingen van veel Ajacieden en de afwezigheid van de basisspelers tegen FC Utrecht - zij trainden binnen in het krachthonk - was er maandagochtend een grote groep spelers op het veld. Want nu er slechts een uitgedunde groep Ajacieden is overgebleven, trainde het team van Frank de Boer samen met Jong Ajax.

De enige vertegenwoordiger van het keeperstrio van het eerste elftal was Jasper Cillessen. De doelman, die zijn collega's Vermeer en Van der Hart moest missen vanwege interlandverplichtingen, trainde onder leiding van Jong Ajax-keeperstrainer René Stam en met collega’s Maurits Schmitz en Chiel Kramer. Carlo l’Ami, keeperstrainer van Ajax 1, bekeek het tafereel van een korte afstand en gaf zo nu en dan instructies aan de drie doelmannen.

Na een korte training werden de keepers samengebracht met de veldspelers voor een pittige partijvorm. Drie teams, geel, oranje en blauw, moesten in 45 seconden, in een beperkt aantal kaatsbewegingen, zien te scoren. Dat bleek een uitdaging voor de (Jong) Ajacieden. ,,Dat gaat te snel man’’, klonk het uit de mond van Derk Boerrigter langs de zijlijn. Gery Vink, die de oefensessie leidde keek hem met een glimlach aan. ,,Daarom moet je ook snel scoren.’’

Naarmate de oefenpartij vorderde, versnelde het tempo, verdubbelden de schoten op doel die enkele doelpunten inleidden. De training werd afgesloten met een tactische partijvorm. Goed nieuws voor Nicolai Boilesen, hij mocht voor het eerst meedoen met een tactische oefenpartij.

Jasper Cillessen was de enige Ajax 1-keeper op de training. Jasper Cillessen was de enige Ajax 1-keeper op de training.

De komende twee weken zwerven veel Ajacieden over de wereld voor wedstrijden met hun nationale elftal. Ricardo van Rhijn en Kenneth Vermeer zijn opgeroepen door Oranje-bondscoach Louis van Gaal voor WK-kwalificatieduels met Andorra en Roemenië. Christian Eriksen speelt met Denemarken tegen Bulgarije en Italië. Niklas Moisander speelt met Finland de kwalificatiewedstrijd tegen Georgië. Toby Alderweireld speelt daarentegen twee duels met België, tegen Servië en Schotland. Tobias Sana, voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Zweden, speelt tegen Duitsland en Faeröer Eilanden.

Daley Blind, Mitchell Dijks en Jody Lukoki melden zich bij Jong Oranje voor twee wedstrijden tegen Jong Slowakije (uit en thuis). Derde doelman Mickey van der Hart heeft een drukker programma. Hij speelt vanaf dinsdag een kwalificatietoernooi in Polen met Oranje U-19.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Jong Ajax-trainer Gery Vink, hier in gesprek met Dennis Bergkamp, leidde de oefensessie. Jong Ajax-trainer Gery Vink, hier in gesprek met Dennis Bergkamp, leidde de oefensessie.
Het combinatieteam speelde onder meer een oefenpartij. Het combinatieteam speelde onder meer een oefenpartij.
Nicolai Boilesen deed voor het eerst mee aan de tactische partijvorm. Nicolai Boilesen deed voor het eerst mee aan de tactische partijvorm.