Menu
Eerste exemplaar '1995' voor De Boer

Eerste exemplaar '1995' voor De Boer

Ronald de Boer ontving voorafgaand aan Ajax - NAC Breda (0-0) het eerste exemplaar van '1995'. Het boek van schrijver Mike van Damme gaat over Ajax’ zegetocht in de Champions League in het seizoen ’94-’95. De Boer was dat seizoen de eerste Ajacied ooit die scoorde in het belangrijkste clubtoernooi. De tweelingbroer van hoofdtrainer Frank behoorde tot de dragende spelers in de ploeg van trainer Louis van Gaal.

Op de dag af twintig jaar na de historische 5-2-overwinning op Bayern München, waarmee Ajax zich in 1995 plaatste voor de Champions League-finale, ontving De Boer het eerste exemplaar van 1995 in de Athene-zaal van de ArenA. Auteur Van Damme overhandigde het 'doopexemplaar' aan De Boer. Zo zag de reconstructie van Ajax’ laatste Europese zegetocht een klein uur voor de kick-off van de voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen het levenslicht.

,,Iedereen heeft vol enthousiasme meegewerkt’’, dankte Mike van Damme alle oud-spelers en -trainer die meewerkten aan 1995. Vrijwel alle belangrijke Ajacieden verleenden hun medewerking. ,,Ik was zelf veertien jaar toen Ajax de Champions League won. Het was boeiend het proces erachter te reconstrueren.''

Op uitnodiging van de Supportersvereniging Ajax waren 80 leden bij zowel de boekpresentatie als thuiswedstrijd present. Van Damme is onder meer als eindredacteur werkzaam bij de SVA. De SVA-leden werden zondag onder meer getrakteerd op een hapje, drankje en een optreden van zanger Peter Beense. De Athene-zaal - verwijzend naar een ander Europees Ajax-succes - bood daarmee een mooi decor voor de lancering van de gebundelde terugblik op Ajax’ gloriejaar 1994-1995.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Supportersvereniging Ajax/Pro Shots

Ook Ajax' directeur marketing Edwin van der Sar ontving een exemplaar van 1995. Ook Ajax' directeur marketing Edwin van der Sar ontving een exemplaar van 1995.