Menu

Eerste kwartier cruciaal voor Ajax 2

Ajax 2 trainde in de voorbereiding op de wedstrijd tegen FC Twente dinsdagochtend in de Arena. Trainer Jan Olde Riekerink laat niets aan het toeval over. Natuurlijk wil hij woensdagavond winnen en weer zorgen voor een stunt, maar net zo belangrijk is de presentatie van Ajax 2 aan het Amsterdamse publiek. Het is tenslotte al een prestatie op zich dat dit jonge team zo ver in het bekertoernooi is gekomen.

"Ik probeer ze zo goed mogelijk voor te bereiden. Straks gaan we de ploeg van FC Twente analyseren. Hierbij zal ik de sterke en zwakke punten eruit lichten. Ik weet niet precies hoe Twente zal spelen. Bij PSV was het wat verdedigender. Daar hebben ze, vind ik, onterecht verloren.", zei Olde Riekerink kort na afloop van de training in het stadion.

Woensdagavond vanaf 18:00 uur is het eerste kwartier cruciaal. "Wanneer we het eerste kwartier geen tegendoelpunt krijgen en het samenspel, waar dit team zo goed in is, eruit komt, dan weet je het nooit. Veel zal afhangen van de spanning die de jongens moeten omzetten in positief spel. Tegen De Graafschap lukte dat goed. En daar gaat het ook morgen weer om. De spanning en druk moet je in dit soort wedstrijden beter maken.

Of Ajax 2 net als tegen De Graafschap weer zal stunten, is de vraag die alle supporters bezighoudt. "Natuurlijk willen wij ook winnen, maar als we realistisch zijn dan is het natuurlijk al een hele prestatie dat we zo ver zijn gekomen. Ik ben al heel blij als we morgenavond kunnen laten zien dat we echt een goed team hebben."

Het is nog twijfelachtig of Walker en Pinar inzetbaar zijn. Het tweede elftal zal in ieder geval worden aangevuld met een aantal spelers uit de A1. Olde Riekerink is hier erg blij mee. "Dat vind ik zo fantastisch aan deze club. We krijgen de waardering voor de prestatie die we in de beker tot nu toe hebben neergezet. We kunnen gewoon spelen met de jongens die dit hebben bereikt."

Voor Olde Riekerink zelf is de wedstrijd ook heel speciaal. Hij roemt echter het groter geheel dat tot deze presentatie is gekomen. "De wedstrijd van morgen is natuurlijk fantastisch, net zoiets als de kampioenswedstrijd in Utrecht voor zo'n 9000 toeschouwers. Maar niet alleen voor mij, ook voor de mensen er om heen. Bryan Roy en Jan van Halst, die met het tweede meetrainen, hebben hierin ook hun bijdrage geleverd."