Menu
Eerste nederlaag Ajax C1 een feit

Eerste nederlaag Ajax C1 een feit

Het eerste verlies van Ajax C1 is eindelijk een feit. Alleen de manier waarop is om niet vrolijk van te worden. AFC C1 was de tegenstander waar Ajax dit seizoen al twee keer tegen gespeeld heeft en waar met zeer ruime cijfers van gewonnen werd.

Ajax C1 - AFC C1 (1-3)

De openingsfase van de wedstrijd van vandaag, gaf hetzelfde beeld van voorgaande wedstrijden. Ajax was veel sterker en creëerde heel veel kansen. In de 6e minuut moest Thijs te Duits ingrijpen op een AFC-aanval. Zijn spelhervatting kwam bij Noah Lang die op zijn beurt een mooie steekbal gaf op Ché Nunnely die een mooie treffer liet aantekenen, 1-0.

Zoals gezegd, Ajax creëerde veel kansen en had veelvuldig balbezit maar wist niet (meer) tot scoren te komen. Na de rust nam AFC even het initiatief. Dat betekende dat ze iets vaker in de buurt van het Ajax-doel kwamen. In de 55e minuut werd een voorzet van AFC in eigen doel gekopt, 1-1.

4 min. later nam AFC door gepruts in de verdediging zelfs een 2-1 voorsprong. Ajax kreeg hierna toch nog enkele kansen maar kwam niet tot scoren. Ooit zei nummer 14 "als je niet scoort dan kun je niet winnen". Nou dat bleek vandaag. AFC maakte het karwei vlak voor tijd af. Was het onderschatting of ontbreken van scherpte? Het is te hopen dat dit een incident is. Aanstaande zaterdag zullen we absoluut uit een ander vaatje moeten tappen want dan staat ADO Den Haag uit op het programma. En da's altijd lastig....

Ajax C1 - AFC C1 (1-3)

1-0 (6') Nunnely (Lang)
1-1 (55') van Geenen (e.d.)
1-2 (59')
1-3 (68')

Verslag: Rob Stol