Menu

Eerste nederlaag Ajax zaterdag

Ajax verloor thuis tegen D.T.S. '35 voor de eerste maal dit seizoen: 1-2. Al in de eerste minuut werd het 0-1, omdat de complete defensie nog niet bij de les was.

Ajax was duidelijk aangeslagen, passes kwamen niet aan en alles gebeurde te nerveus en met te weinig overleg.

Na een halfuur kwam Ajax toch op gelijke hoogte. Eerst had Cleon Banel nog pech met zijn vrije schop op de lat, maar korte tijd daarna, brak Jamal Akachar op rechts goed door, trok de bal voor het doel en hoewel Lenny Macnack de bal eigenlijk achter zich gespeeld kreeg, wist hij met een geweldige trap achterover de doelman van de gasten te verrassen.

Lang had de ploeg daar geen plezier van, want binnen tien minuten was het al weer 1-2. In een wat drukke situatie voor het doel werd de bal op Dennis van der Wal teruggespeeld, die de bal hoogst ongelukkig onder zijn voet door in het doel zag rollen.

In de tweede helft slaagde Ajax er niet in zich over deze tegenslag heen te zetten. Alleen Jamal Akachar kreeg nog een goede kans, toen hij plotseling vrij op de doelman kon afgaan, maar het ontbrak hem aan kracht. Niet zo verwonderlijk, want Akachar speelde zijn vierde wedstrijd in acht dagen: tweemaal voor de zaterdag 1 en tweemaal voor Jong Ajax.