Menu
Eerste nederlaag Jong Ajax in 2016

Eerste nederlaag Jong Ajax in 2016

Jong Ajax heeft de fraaie reeks van vier zeges op rij geen vervolg kunnen geven. Bij FC Eindhoven werd met 2-1 verloren. Die stand was al bij rust bereikt.

Met veel vertrouwen door die knappe overwinningen trok de koploper van de derde periode naar Eindhoven. Daar kreeg de ploeg van trainers Stam en Ulderink het deksel op de neus.

Na een aftastend begin wees scheidsrechter Otto in de zevende minuut naar de stip. Hij zag in de gretige val van Jinty Caenepeel een overtreding van Django Warmerdam. Anthony van den Hurk schoot onberispelijk raak, 1-0.

Robert Muric scoort de 2-1.
Robert Muric scoort de 2-1.

De nummer vier van de Jupiler League drukte door en schakelde in de twintigste minuut razendsnel om. Wimilio Vink, zoon van Ajax-jeugdtrainer Gery Vink, stuurde Caenepeel de diepte in. Dankerlui kon hem niet achterhalen en met een schot in de verre hoek passeerde de rappe buitenspeler Andre Onana, 2-0.

Jong Ajax kwam af en toe in de buurt van de Brabantse keeper. Zo kreeg Robert Muric een paar mogelijkheden voor de aansluitingstreffer, maar faalde oog in oog met Ruud Swinkels. Vier minuten voor rust kreeg Muric de keeper wel op de knieƫn. De rechtsbuiten kreeg de bal na een fraaie actie van Cerny die teruglegde vanaf de achterlijn. Muric nam goed aan, speelde zich vrij en schoof de bal in de verre hoek, 2-1.

In de tweede helft leek Jong Ajax langszij te komen. Sam Hendriks kreeg een dot van een kans maar wist de 2-2 niet binnen te werken. Hoewel Jong Ajax fanatiek op jacht ging naar de gelijkmaker, kwam die er niet. Cerny was in de 72e minuut dichtbij geweest met een bal op de paal. Ook de rentree van Richairo Zivkovic tien minuten voor tijd kon het tij niet keren. Daardoor lukte het Jong Ajax niet om de mooie reeks van vier zeges op rij nog mooier te maken.

Scoreverloop: 7. Van den Hurk (p) 1-0, 20. Caenepeel 2-0, 41. Muric 2-1

Jong Ajax: Onana; Owusu, Van Bruggen, Warmerdam, Dankerlui (63. Lartey Sanniez), Clement, Nouri, De Jong; Muric (73. El Mahdioui), Hendriks (80. Zivkovic), Cerny

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Erik Pasman