Menu

Eerste Nederlandse partij voor Pienaar

De kersverse aanwinst Steven Pienaar speelde donderdagmiddag voor het eerst mee in een partijtje van Ajax 2. Opponent in het duel van 3 x 20 minuten was Ajax 1. De 'grote' mannen kwamen op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar gaven die veel te simpel uit handen. Het tweede profiteerde van de opgetreden verslapping en trok de stand gelijk, 2-2.

Foto's Louis van de Vuurst

In de eerste twintig minuten liep Pienaar, die pas sinds dinsdag in Nederland vertoeft, nog op het andere trainingsveld. Vanuit een ooghoek zal de Zuid-Afrikaan, afkomstig van de Ajax-deelnemingen Ajax Cape Town, gezien hebben dat Nikos Machlas de A-ploeg naar een snelle voorsprong schoot.

Pius Ikedia was niet erg gelukkig in het afwerken. Daar zal in Qatar, waar de ploeg vrijdag naar vertrekt, hard aan worden gewerkt.

Ook toen de Zuid-Afrikanen wel binnen het partijtje was opgenomen, ging Ajax 1 onverdroten voort. Shota Arveladze was goed vrij gezet voor Joe Didulica, die de aan de schouder geblesseerde Lobont verving, en scoorde 2-0.

Shota Arveladze schuift de bal onder Didulica door, 2-0 voor Ajax 1

De poppetjes verschoven nog al eens in het onderlinge duel. Voor Pienaar was een centrale rol weggelegd. Het achttienjarige talent uit Zuid-Afrika liet de verkleumde toeschouwers achter de doelen bij vlagen zien welke kwaliteiten hij heeft. Met prachtige lichaamsbewegingen en handige overstapjes maakte hij een aantal maal de weg vrij voor of zichzelf of een medespeler.

Hoewel Ajax 1 nog een aantal dotten van kansen kreeg, was het Kwame Quansah die de aansluitingstreffer maakte. Vervolgens miste Ajax 2 een strafschop door de bal op de paal te schieten, maar Anthony Obodai zorgde er voor dat het tweede in de stand niets onder deed voor Ajax 1, 2-2.

De spelers die mee gaan naar Qatar zijn de volgenden: Fred Grim, André Bergdølmo, Tomas Galasek, Cristian Chivu, Aron Winter, Andy v/d Meyde, Richard Witschge, Shota Arveladze, Bogdan Lobont, Tim de Cler, Wamberto, Nikos Machlas, Cedric v/d Gun, Abubakari Yakubu, Tom Sier, Petri Pasanen, Pius Ikedia, Daniel Cruz, Rafael v/d Vaart, Christopher Kanu, Youssouf Hersi.

Joe Didulica is als derde doelman aan de groep toegevoegd, vanwege de lichte blessure van Bogdan Lobont. De Roemeense keeper is eveneens mee.