Menu
Eerste plek D1 op 'Jany van der Veen'

Eerste plek D1 op 'Jany van der Veen'

Naast de AEGON Future Cup is Ajax gastheer bij nóg een mooi toernooi. Ook het Jany van der Veen toernooi is een 'thuistoernooi' voor de deelnemende Ajacieden. Ajax D1 won het toernooi in de eigen leeftijdscategorie. De E1 van Ajax verloor de troostfinale van Sparta en eindigde als vierde.

De E'tjes uit de Amsterdamse jeugdopleiding waren eerder al onfortuinlijk tegen de leeftijdgenoten van PSV. De Eindhovenaren waren na strafschoppen te sterk voor de Ajacieden. De PSV'ers legden het op hun beurt in de finale af tegen Feyenoord E1. In de finale in de poule met D-pupillen verloor PSV opnieuw, ditmaal van de D'tjes van Ajax. De Ajacieden van trainer Casimir Westerveld waren daarmee toernooiwinnaars.

Het Jany van der Veen toernooi werd dit weekeinde voor de zestiende keer georganiseerd. Naast gastheer Ajax werd het deelnemersveld voor het toernooi voor D- en E-pupillen gecompleteerd door Bayer Leverkusen, KRC Genk, Club Brugge, Feyenoord, Willem II/RKC en Sparta Rotterdam.

Het jaarlijkse jeugdtoernooi van Ajax is vernoemd naar Jany van der Veen. De man die zijn hele carrière bij Ajax speelde en later furore maakte als jeugdtrainer en scout. Zo was hij onder meer de ontdekker van Johan Cruijff, Edgar Davids en Ronald en Frank de Boer. Eind 2001 stierf Van der Veen op 84-jarige leeftijd. Sinds een aantal jaar is het jaarlijkse pupillentoernooi van Ajax blijvend naar Van der Veen vernoemd.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Sprintduel in de krachtmeting tussen Ajax en PSV. Sprintduel in de krachtmeting tussen Ajax en PSV.
De dochters van de illustere Ajacied Jany van der Veen zijn jaarlijks present bij de prijsuitreiking. De dochters van de illustere Ajacied Jany van der Veen zijn jaarlijks present bij de prijsuitreiking.
Diepe teleurstelling in beeld gebracht... Diepe teleurstelling in beeld gebracht...
... PSV E1 troeft Ajax E1 af na een strafschoppenserie. ... PSV E1 troeft Ajax E1 af na een strafschoppenserie.
De E'tjes van Feyenoord vieren feest als PSV is verslagen in de finale. De E'tjes van Feyenoord vieren feest als PSV is verslagen in de finale.
Duel in de troostfinale tussen Ajax E1 en Sparta Rotterdam E1. Duel in de troostfinale tussen Ajax E1 en Sparta Rotterdam E1.
De Amsterdamse E'tjes verloren de troostfinale van de Spartanen. De Amsterdamse E'tjes verloren de troostfinale van de Spartanen.
Feyenoord E1 toont trots de Jany van der Veen-bokaal voor E-junioren. Feyenoord E1 toont trots de Jany van der Veen-bokaal voor E-junioren.
Ajax D1 toont zijn versie van de Jany van der Veen trofee. Ajax D1 toont zijn versie van de Jany van der Veen trofee.
Stijlvolle voetbalactie op het zestiende Jany van der Veen toernooi. Stijlvolle voetbalactie op het zestiende Jany van der Veen toernooi.