Menu

Eerste punt voor zaterdagelftal

De zaterdagamateurs van Ajax haalden in Oud Beijerland hun eerste punt in deze competitie door met 0-0 gelijk te spelen tegen SHO. Het was geen beste wedstrijd, maar als excuus mag worden aangemerkt, dat trainer Bob de Klerk al binnen twintig minuten twee spelers moest wisselen met op het oog ernstige blessures. Daardoor verdwenen al snel wat vaste patronen.

SHO speelde in een laag tempo, maar met lange mensen voorin werd de ploeg toch regelmatig gevaarlijk voor doelman Dennis van der Wal. Zo moest deze eenmaal katachtig reageren op een inzet in de bovenhoek om een vroege achterstand te voorkomen.

Vlak voor rust kreeg Ajax twee goede kansen op een voorsprong, maar Fred Benson Erchiah zag geen kans de bal in het doel te krijgen, nadat hij plotseling vrij kon oprukken. Vlak daarna werd Benson speler binnen de zestien naar de grond getrokken, maar hij kreeg daarvoor geen strafschop toegekend.

In de tweede helft was er opnieuw sprake van een gelijkopgaande strijd, met wat kleine kansen voor beide doelen. Gescoord werd er echter niet, ook al omdat Dennis van der Wal in blessuretijd opnieuw handelend optrad en de bal via de bovenkant van de lat uit zijn doel tikte.