Menu
Eerste puntenverlies Kopenhagen

Eerste puntenverlies Kopenhagen

FC Kopenhagen, tegenstander van Ajax in de voorronde van de Champions League, is in de Deense competitie tegen het eerste puntenverlies aangelopen. Tegen Odense kwam de landskampioen niet verder dan 1-1.

FC Kopenhagen startte zonder oud-Ajacied André Bergdølmo en zonder Marcus Allbäck. Lange tijd leek het erop dat de opponent van Ajax de eerste nederlaag van het seizoen kon bijschrijven, want na drie zeges uit de eerste drie wedstrijden was het Odense dat de 1-0 voorsprong vast leek te houden.

Na 54 minuten kwam Bergdølmo wel in het veld. Acht minuten later moest Odense met tien man verder nadat Tobias Grahn zijn tweede gele kaart had gekregen. Toch profiteerde Kopenhagen pas zeven minuten voor tijd van het numerieke voordeel. Martin Gravgaard bracht zijn ploeg langszij, 1-1.

Door het gelijkspel zakt Kopenhagen weliswaar naar de vijfde plaats maar de vier hoger geklasseerde clubs hebben alle een duel meer gespeeld. Als Kopenhagen het openstaande duel van Randers FC wint, is het weer koploper.


Opstelling Kopenhagen: Christiansen; Jacobsen, Hangeland, Gravgaard, Wendt (67. William Kvist); Silberbauer (67. Razak Pimpong), Linderoth, Hutchinson, Grønkjær; Bernburg (54. Bergdølmo), Berglund

Bron: www.fck.dk