Menu
Eerste ronde play-offs Ajax Vrouwen start vrijdag

Eerste ronde play-offs Ajax Vrouwen start vrijdag

Het is bijna zover: de eerste ronde in de play-offs om het kampioenschap in de Eredivisie Vrouwen begint aanstaande vrijdag. De Ajax Vrouwen spelen die avond vanaf 19:30 uur een uitduel met ADO Den Haag.

Met een voorsprong van vijf punten start het team van trainer Ed Engelkes aan de play-offs. Een mooie marge, maar nog niet ruim genoeg om achterover te hangen.

Vier keer eerder
Tegen ADO Den Haag kwam Ajax dit seizoen al vier (!)  keer eerder in actie. Drie keer in de competitie, een keer in de beker. Drie keer thuis, een keer uit. In de competitie was ADO Den Haag de eerste ploeg die punten afsnoepte van Ajax. Op 16 december werd het 1-1 op de Toekomst. Het uitduel was op 7 oktober wel met 0-2 gewonnen en ook de derde competitiewedstrijd op 31 maart was voor Ajax. Toen werd het 1-0.

In de beker liet Ajax zien dat het ook zeer ruim van de Haagse opponent kan winnen. Met liefst 6-2 haalde de Engelkes-formatie hard uit. Nu willen ze de play-offs natuurlijk uitstekend starten. De eerste klap is immers een daalder waard.

Bezoekers opgelet
Ajax hoopt dat vele supporters de weg naar het Kyocera Stadion weten te vinden. Zij moeten wel rekening houden met het volgende: De onderdoorgang van de Donau bij Randstadrail halte Forepark is in zijn geheel afgesloten i.v.m. werkzaamheden. Bezoekers worden geadviseerd om via de A12 afrit Nootdorp naar het stadion af te reizen.

Ajax begint met vijf punten voorsprong
Ajax begint met vijf punten voorsprong
Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees