Menu
Eerste tegengoal 2017 kost Ajax Vrouwen twee punten

Eerste tegengoal 2017 kost Ajax Vrouwen twee punten

Het was een hard gelag voor de Ajax Vrouwen. De eerste tegengoal in 2017 kostte de ploeg van trainer Ed Engels zaterdagavond gelijk twee punten. Op bezoek bij Telstar scoorde Desiree van Lunteren de openingsgoal, maar drie minuten voor tijd maakte Katja Snoeijs de 1-1.

In Velsen ontspon zich voor het neutrale publiek een heerlijke wedstrijd. Voor de coach van Ajax, Ed Engelkes was deze iets minder: ,,Het was bij ons heel erg rommelig. Ik zei tegen het team in de rust 'jullie spelen als de wind', zo gejaagd.' Of het feit dat de nationale televisie opnames maakte, invloed had op de ploeg zal je nooit weten. Het lijkt me niet, want het is maar twee minuten in de samenvatting. Maar je weet het niet. Het was sowieso voor ons een ander ritme, zo'n wedstrijd op zaterdag in plaats van vrijdag."

Van Lunteren
Pas na rust ging het beter met de Ajacieden en wist Desiree van Lunteren de ban te breken. Zij scoorde in de 62e minuut de openingstreffer. Lang leek dat voldoende voor de winst, maar drie minuten voor tijd capituleerde keepster Eli Sarasola voor het eerst in 2017. Katja Snoeijs maakte de goal voor de IJmondsen. Wrang voor Ajax was het dat de eerste tegengoal van het jaar direct puntenverlies tot gevolg had, 1-1. Engelkes: ,,Na de 1-0 verzuimden we verder afstand te nemen, maar een gelijkspel is de terechte verhouding. Wij verdienden het niet om te winnen en daarmee zou Telstar ook tekort zijn gedaan. Wij moeten ons beter wapenen tegen deze ploegen. Een aantal speelsters gaven niet thuis terwijl Telstar speelde alsof het de halve finale van de Champions League was."

Scoreverloop: 62. Van Lunteren 0-1, 87. Snoeijs 1-1.

Opstelling: Sarasola; Van der Most, Koster, Zeeman, Philtjens; Van Lunteren, Reichardt, Oudemast (70. Pieëte); Kaagman, De Ridder (70. Vugts), Van den Bighelaar

Tekst Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees