Menu

Eerste thuisnederlaag in twee jaar van Manchester United

MANCHESTER (RTR) - Liverpool heeft zondag Manchester United de eerste nederlaag op Old Trafford in twee jaar bezorgd. Danny Murphy was de gevierde held van de winnende bezoekers met een rake vrije trap in 43e minuut.

United was 36 thuisduels ongeslagen gebleven. De titelverdediger was gehandicapt door blessures van de spitsen Cole, Yorke en Sheringham. Liverpools zege was verdiend. Owen raakte kort na Murphy's treffer de lat. Twee minuten voor tijd kreeg Uniteds invaller Chadwick de rode kaart. De kampioen bleef wel aan de leiding in de Premier League.

Chelsea slaagt er maar niet in zijn depressie te boven te komen. De club van de Nederlanders De Goey, Melchiot en Hasselbaink ging zaterdag zelfs bij het onderaanstaande Middlesbrough met 1-0 ten onder. Chelsea is op de ranglijst van twintig clubs slechts twaalfde.

De Goey, hersteld van een lichte blessure, moest in de 71e minuut zwichten voor een inzet van invaller Gordon. Het was alweer de vijftiende uitbeurt voor Chelsea zonder overwinning. Voor 'Boro', met de nieuwe coach Terry Venables op de bank, betekende het de eerste thuisoverwinning sinds 25 maart. ,,Geen gek resultaat met vier geschorsten en zeven geblesseerden'', aldus Venables, die Bryan Robson twee weken geleden opvolgde. Hasselbaink speelde niet mee bij Chelsea wegens een schorsing.

Ipswich Town, dat na het vorig seizoen in de hoogste divisie terugkeerde, blijft het goed doen. De ploeg consolideerde de derde plaats op de ranglijst door thuis met 3-1 van Southampton te winnen. Alle doelpunten van Ipswich vielen na de rust, die met 0-1 was ingegaan door een vroeg doelpunt van Beattie (3e minuut).

Molenaar scoorde voor zijn club Bradford City. Maar zijn treffer in de 83e minuut was niet voldoende om Newcastle United voor 50.000 toeschouwers van de winst af te houden. Speed en Dyer waren succesvol voor de thuisclub.