Menu

Eerste thuisoverwinning voor Haarlem

HFC Haarlem heeft dit weekeinde de eerste thuisoverwinning behaald. Provinciegenoot Volendam werd naar een 1-0 nederlaag gespeeld.

Ajax leed enige tijd terug aan het uitsyndroom. De club waar Ajax een samenwerkingsverband mee heeft, Haarlem, kende dit seizoen de 'thuisobsessie'. Zeven wedstrijden in het eigen stadion moesten er worden gespeeld, voordat afgelopen weekeinde eindelijke de eerste zege kon worden geboekt.

Rick Hooyboer tekende in de 39e minuut voor de enige treffer. Volendam deed er in de tweede helft alles aan om de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar slaagde daar - ook dankzij een fantastische redding van Serge van den Ban - niet in. Behalve Van den Ban speelden ook de andere Ajax-huurlingen Didi Longuet, Serginho Greene en Darl Douglas mee.

Na de overwinning staat Haarlem op een achtste plaats met 22 punten uit 15 wedstrijden. Opstelling Haarlem: Van den Ban, Groot, Greene, Baas, Piket; Hooijboer, Longuet, Stuut (85. Koordes); Douglas, Tamerus (56. Turay), Mulders (60. Molenaar).