Menu

Eerste 'thuispunt' voor Ajax Zaterdag

De zaterdagamateurs van Ajax pakten tegen Capelle hun eerste punt van het seizoen op de Toekomst. Het werd 1-1, waarmee de Zaterdag naar de vierde plaats op de ranglijst steeg.

Het eerste kwartier is het vooral aftasten geblazen. Ajax speelt niet volop de aanval omdat het de groenzwarten niet in de kaart wil spelen. Capelle speelt puur op de counter en dus is het oppassen. Behoudens drie corners voor Capelle valt er tot dan toe geen noemenswaardig feit te noteren. De eerste kans van de wedstrijd levert in de vijfentwintigste minuut meteen een doelpunt voor de Zuid-Hollanders op. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied wordt ingebracht, waarna de bal wordt ingeschoten door Gino Jubithana. Doelman Raymond Homoet redt katachtig, maar is in tweede instantie kansloos als Jubithana alsnog de bal tegen de touwen werkt, 0-1.

Ajax laat er geen gras over groeien en brengt vlak na de aftrap de stand weer op gelijke hoogte. Dick Zwarthoed gunt David van der Lijcke een schietkans, maar zijn schot komt plotseling in de voeten van Vincent de Groot. Op de penaltystip bedenkt hij zich geen moment en schiet in een halve draai de bal achter doelman Jim Nederhand, 1-1. Het is alweer de vierde treffer deze competitie voor de van AFC afkomstige spits.

In de tweede helft probeert Ajax aanvallend meer druk uit te oefenen. Het levert David van der Lijcke na vijf minuten een kans op, maar zijn schot in de korte hoek wordt gepakt door Nederhand. Capelle volhardt in de afwachtende houding, komt er af en toe razendsnel uit maar ontbeert een goede eindpass. Ajax probeert via de combinatie een gaatje te vinden in de hechte defensie van Capelle, maar moet het doen met enkele vrije trappen op zo’n twintig meter van het vijandelijk doel.

Tien minuten voor tijd nog een klein offensief van Ajax. Gary Spier zoekt de één-twee met Orville Blankendal en schiet over, Dick Zwarthoed volleyt keihard met links waarna Nederhand met een zeer fraaie redding een zeker doelpunt voorkomt. Beide teams dringen in de slotfase niet meer aan en kunnen leven met de gelijke stand. Volgende week gaat Ajax op bezoek in Pernis bij promovendus en verrassende koploper DOTO.

Bron: www.ajaxzaterdag.nl