Menu
Eerste training 2015 in warm Qatar

Eerste training 2015 in warm Qatar

Gehuld in de nieuwe trainingstenues met Ziggo op de borst, maakte Ajax maandagochtend voor het eerst kennis met de schitterende grasmat van de Aspire Academy in Qatar. De eerste training van 2015 werd afgewerkt onder heerlijke omstandigheden. Met de drive van de Ajacieden zit het wel goed. Meteen na de reguliere training werden er op eigen initiatief nog wat extra krachtoefeningen tegenaan gegooid.

Het ging er redelijk rustig aan toe op de prachtige Qatarese grasmat deze eerste trainingsuren van het nieuwe jaar. Kaatsen, passen, dribbelen, maar nog geen echt partijwerk. De keepers, onder wie ook A1-doelman Indy Groothuizen, trainden apart met Carlo l'Ami. ,,Dit was echt een opstarttraining”, aldus Frank de Boer. ,,De spelers moeten ook nog even wennen aan de temperatuur. Gaandeweg deze week zal je het niveau en de fysieke belasting omhoog zien gaan.”

Toch was de drive om de tweede seizoenshelft te gaan knallen, wel degelijk zichtbaar. Aanvoerder Niklas Moisander sloot de training af met een sessie buikspieroefeningen en kreeg meteen bijval van het grootste gedeelte van de selectie. ,,Dat komt allemaal uit henzelf”, vertelde De Boer. ,,Het is belangrijk om je core te trainen. En dan is het lekker als je dat met een groepje kunt doen. Je wordt meegesleurd. Alleen doe je er misschien 50, als je met een groep bent misschien wel 350 bij wijze van spreken.”

Tot slot een update van het blessurefront. Kolbeinn Sigthórsson (enkel) en Viktor Fischer (hamstring) zijn op de weg terug. Tijdens de eerste opstarttraining konden ze alles meedoen, maar deze week moeten ze waarschijnlijk ook nog wat oefeningen laten schieten. Nicolai Boilesen ging na de warming-up meteen met fysiotherapeut Pim van Dord aan de slag. Hij werkt in Qatar rustig verder aan zijn herstel nadat in november de binnenband van zijn rechterknie was ingescheurd. Niki Zimling (lies) en Anwar El Ghazi (bovenbeen), die voor de winterstop nog met fysiek ongemak kampten, kunnen in Qatar vol belast worden.

De tweede training in Qatar staat maandagmiddag op het programma: een sessie in het krachthonk.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De start van de eerste Ajax-training in 2015. De start van de eerste Ajax-training in 2015.
De sproeiers zorgden voor een verfrissende douche tijdens de warming-up. De sproeiers zorgden voor een verfrissende douche tijdens de warming-up.
Frank de Boer in het nieuwe trainersoutfit met Ziggo op de borst. Frank de Boer in het nieuwe trainersoutfit met Ziggo op de borst.
De spelers werden uitgerust met allerlei meetapparatuur. De spelers werden uitgerust met allerlei meetapparatuur.
Donny van de Beek is een van de A-junioren tijdens het trainingskamp in Qatar. Donny van de Beek is een van de A-junioren tijdens het trainingskamp in Qatar.
De weersomstandigheden in Qatar vormen een flink verschil met Nederland. De weersomstandigheden in Qatar vormen een flink verschil met Nederland.
Jongeling Abdelhak Nouri in actie tijdens de eerste training in Qatar. Jongeling Abdelhak Nouri in actie tijdens de eerste training in Qatar.
Thulani Serero hoorde vorige week dat hij niet tot de Zuid-Afrikaanse selectie voor de Afrika Cup behoorde. Daardoor kan de middenvelder de volledige voorbereiding op de tweede seizoenshelft met Ajax meedoen. Thulani Serero hoorde vorige week dat hij niet tot de Zuid-Afrikaanse selectie voor de Afrika Cup behoorde. Daardoor kan de middenvelder de volledige voorbereiding op de tweede seizoenshelft met Ajax meedoen.
Ajax traint deze week in een prachtige omgeving. Ajax traint deze week in een prachtige omgeving.
De training werd afgesloten met een reeks buikspieroefeningen. De training werd afgesloten met een reeks buikspieroefeningen.