Menu
Eerste training Hoesen met Ajax 1

Eerste training Hoesen met Ajax 1

De selectie verwelkomde woensdag een nieuw gezicht op de training. Danny Hoesen trainde voor het eerst met Ajax 1. De aanvaller, die een driejarig contract bij Ajax tekende, sluit aan bij de Beloften maar mocht een oefensessie met het team van Frank de Boer meedoen.

De keepers Kenneth Vermeer en Chiel Kramer trainden met keeperstrainer Carlo l’Ami. Jasper Cillessen genoot van een vrije dag, omdat hij maandag een competitiewedstrijd met Jong Ajax heeft gespeeld. Mickey van der Hart was ook niet op de Toekomst te bekennen. De derde keeper van Ajax 1 start woensdag met zijn opleiding Communicatiewetenschappen en moest zich op de eerste schooldag melden op de Vrije Universiteit. Kolbeinn Sigthórsson (schouder) en Jody Lukoki (bovenbeen) werkten een individuele training af met fysiotherapeut Pim van Dord.

De 21-jarige Danny Hoesen trainde woensdag voor het eerst met de groep. De 21-jarige Danny Hoesen trainde woensdag voor het eerst met de groep.

De rest van de spelersgroep werkte eerst een pass- en kaatsoefening af. Met de duidelijke instructies van De Boer ondergingen de spelers een pittige oefening. Later werd de groep in tweeën gesplitst voor een partijvorm. Hoesen, gehuld in een geel hesje, bevond zich tussen Niklas Moisander en Mitchell Dijks. Bij gevaar dekten de verdedigers de Limburger zo goed mogelijk.

Rijk aan informatie van assistent-trainer Hennie Spijkerman en Christian Poulsen, die Hoesen nog even apart nam, gaf de 21-jarige speler zich over aan het spel. De kersverse Ajacied kwam zelfs tot scoren. Het was weliswaar een doelpunt vanuit buitenspelpositie, maar de treffer maakte iets los bij Hoesen en leidde meerdere acties in. Wie wel tot scoren kwam was Siem de Jong. De captain, afgelopen zaterdag nog twee keer trefzeker tegen NAC, schoot de bal op aangeven van Christian Eriksen vanuit de lucht in een keer achter Vermeer. Ook Eriksen en onder anderen Gregory van der Wiel drukten hun stempel op de partij met twee mooie doelpunten.

De partij en de mooie goals zijn een goede voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen die zondag op het programma staat. Het team van De Boer mag de fraaie doelpunten over een paar dagen herhalen in Friesland, maar dan voor het echie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Hoesen sluit aan bij Jong Ajax. Hoesen sluit aan bij Jong Ajax.
Christian Poulsen trainde voor een klein gedeelte apart. Christian Poulsen trainde voor een klein gedeelte apart.
Ook Kolbeinn Sigthórsson en Jody Lukoki werkten een apart programma af. Ook Kolbeinn Sigthórsson en Jody Lukoki werkten een apart programma af.
Gregory van der Wiel laat Miralem Sulejmani achter zich en sprint weg. Gregory van der Wiel laat Miralem Sulejmani achter zich en sprint weg.
De kersverse Ajacied Danny Hoesen verricht een oefening in volledige concentratie. De kersverse Ajacied Danny Hoesen verricht een oefening in volledige concentratie.