Menu
Eerste training Kuffour en Lindgren

Eerste training Kuffour en Lindgren

Samuel Kuffour en Rasmus Lindgren trainden vanmorgen voor het eerst mee met de groep van trainer Adrie Koster. De Ajacieden bereidden zich in de Amsterdam ArenA voor op de naderende competitietopper tegen PSV.

Trainer Adrie Koster praat zijn aanwinst Samuel Kuffour bij. Trainer Adrie Koster praat zijn aanwinst Samuel Kuffour bij.

Het eerste uur van de training werd afgewerkt zonder publiek en pers. Vanaf half twaalf werden de eerste ooggetuigen toegelaten in het stadion. De Ajax-volgers zagen Kuffour en Lindgren ruim een half uur aan het werk tijdens de partij waarmee de groepstraining werd afgesloten. Vervolgens werkten de Ajacieden, verdeeld over twee groepjes, af op de doelen.

Rasmus Lindgren volgt de bal tijdens de dinsdagtraining. Rasmus Lindgren volgt de bal tijdens de dinsdagtraining.

Koster en zijn assistent-trainer Hennie Spijkerman praatten na de groepstraining vooral de Ghanees bij over de Amsterdamse speelwijze en tactiek. De 31-jarige centrale verdediger moet zich het ‘Ajax-spelletje’ immers nog helemaal eigen maken. Frank de Boer toonde zich dinsdag ook al een waardige leermeester. De oud-international trainde mee en voorzag Kuffour tijdens de mini-partij van aanwijzingen en tips.

Lindgren keert daarentegen terug bij de club die hij al goed kent. De middenvelder uit Zweden tekende in 2003 bij Ajax zijn eerste jeugdcontract. In 2005 debuteerde Lindgren in het eerste elftal. In de voorbije seizoenen ontwikkelde de verbindingsspeler zich tot een betrouwbare basiskracht bij FC Groningen. Of Koster tegen PSV al direct een beroep zal doen op zijn twee nieuwste krachten, zal woensdagavond blijken.

Ajax - PSV op je pc zien?
Klik hier om naar de website van Planet Voetbal te gaan >>


Bekijk binnenkort op Ajax TV de eerste training en de officiële perspresentatie van Kuffour en Lindgren.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>


Fotografie Louis van de Vuurst