Menu
Eerste training na derde ster

Eerste training na derde ster

Ajax trainde vrijdag voor het eerst sinds het kampioenschap. Na een aantal dagen van huldigingen en feesten werd de training op een bijzondere plek hervat. In het Robert F. Kennedy Memorial Stadium in Washington DC werkte het team van Frank de Boer de eerste training op Amerikaanse bodem af. Dario Cvitanich was trefzeker in het stadion van DC United. Ook Toby Alderweireld oogde scherp.

De scherpte van Alderweireld had een reden. Na de oefentrip in de Verenigde Staten staat er voor de Belg nog een belangrijk duel op het programma. Met België treft hij Turkije in de EK-kwalificatie. ,,Die wedstrijd is heel belangrijk. We moeten een goed resultaat behalen om uitzicht op het EK te houden. Daarom ben ik erg blij dat we na het behalen van het kampioenschap nog twee wedstrijden met Ajax spelen. Dat houdt me scherp. Bovendien kan ik daardoor ook gewoon blijven trainen. Dat is een stuk prettiger dan wanneer ik anderhalve week voor mezelf had moeten trainen.”

Alderweireld voelde na afloop wel dat hij een aantal dagen niet getraind had. ,,Maar het was niet zo’n gevoel als tijdens de voorbereiding. Dan sta je in alle opzichten aan het begin, ook gevoelsmatig. Nu merk je gewoon dat je een aantal dagen vrij bent geweest. We hebben het kampioenschap goed gevierd met elkaar. Daarnaast is de druk van het seizoen er natuurlijk vanaf. Dat merk je heel sterk.”

In de dug-out van het RFK Stadium denkt de Belgisch international nog eens terug aan afgelopen zondag toen hij de schaal mocht vasthouden. ,,We hebben een geweldig feest gehad. Echt onvergetelijk. Heel veel mensen hebben me gefeliciteerd met het kampioenschap van Ajax.” Tussen de Nederlandse en Belgische gelukwensen zodat echter één groot verschil, zo merkte Alderweireld. ,,In België zeiden ze er allemaal: leuk dat je kampioen bent geworden, maar er komt nog een heel belangrijke wedstrijd tegen Turkije. Daaraan kun je zien hoezeer die wedstrijd in België leeft.” Het is een mooie gedachte dat Alderweireld tijdens de oefenwedstrijden tegen DC United (zondag) en Portland Timbers (woensdag) dus wel iets wil laten zien.

Volg Ajax in Amerika via Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @Official_Ajax

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Toby Alderweireld koestert de oefentrip in Amerika. Hij speelt nog een belangrijke interland met België. Toby Alderweireld koestert de oefentrip in Amerika. Hij speelt nog een belangrijke interland met België.
Frank de Boer kijkt toe tijdens de training het RFK Stadium. Frank de Boer kijkt toe tijdens de training het RFK Stadium.
Jeroen Verhoeven zag op de eerste dag in Washington Barack Obama voorbij rijden. Jeroen Verhoeven zag op de eerste dag in Washington Barack Obama voorbij rijden.
Dario Cvitanich snelt Daley Blind voorbij... Dario Cvitanich snelt Daley Blind voorbij...
... En passeert vervolgens Jeroen Verhoeven. ... En passeert vervolgens Jeroen Verhoeven.
Mooie goal van Dario Cvitanich. Mooie goal van Dario Cvitanich.
Na afloop van de training werd Dario Cvitanich behandeld door fysio Frank van Deursen. Na afloop van de training werd Dario Cvitanich behandeld door fysio Frank van Deursen.