Menu

Eerste training op complex Derby County

Ajax streek donderdagochtend neer op de Moor Farm Training Ground, het trainingscomplex van Derby County FC. Terwijl het eerste en tweede van Derby County aan een kant van het grote terrein trainden, liepen de Ajacieden de vermoeienissen van de wedstrijd tegen Nottingham Forest uit de benen.

De trainingsvelden van Derby County lagen er prachtig bij. De club heeft negen voetbalvelden tot zijn beschikking, een sporthal en een restaurant. Het complex ligt in een heuvelachtig gebied, waarvandaan de voetballers de wijde omgeving kunnen zien. De ´Rams´ hebben een omvangrijke jeugdopleiding. ,,Het aanleggen en het onderhoud van het trainingscomplex kost zeer veel geld´´, vertelde een official van de club. ,,Het is dan ook te hopen dat we snel weer naar de Premier League promoveren, dat levert veel geld op. Maar het is een goede investering. We leiden liever zelf spelers op dan dat we ze overal moeten kopen. We proberen ook een vaste speelstijl te hanteren, net als Ajax. Eerder dit jaar zijn we ook bij Ajax gaan kijken, hoe de jeugdopleiding daar georganiseerd is.´´

Bij Ajax trainden de basisspelers van woensdagavond licht. De negen veldspelers – Wesley Sneijder volgde samen met Wamberto een aangepast programma – werkten een circuit af en deden een rondo. Daarna konden ze kijken hoe de wisselspelers, onder leiding van Ruud Krol een positiespel en een partij deden. Het was duidelijk dat de eerste serieuze krachtmeting zijn sporen had nagelaten. De Ajacieden oogden moe.

Wil Coort nam zijn keepers weer eens stevig onder handen. Bogdan Lobont en Robert Zwinkels trainden fanatiek. Helaas werden zij niet meer aangemoedigd door Sander Boschker. De Tukker ondervindt te veel last van zijn knie en is naar Nederland teruggekeerd.

Tijdens de lunch na de ochtendtraining kregen de spelers van Ronald Koeman een ´bonus´ voor hun goede werk. De trainer kondigde aan dat de avondtraining uit het programma gehaald was. Ongetwijfeld zal een aantal teamleden gebruik willen maken van de prachtige golfbaan die op het hotelterrein ligt.