Menu
Eerste training Stam en Ulderink

Eerste training Stam en Ulderink

Jong Ajax begon maandag onder leiding van het performance team aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Dinsdagochtend stonden de nieuwe trainers Andries Ulderink en Jaap Stam voor het eerst voor de groep op sportcomplex de Toekomst.

Om 10:00 uur stipt kwamen de spelers in een ontspannen sfeer het veld op voor de gebruikelijke rek- en strekoefeningen. Niet alleen de bekende gezichten die vorig seizoen voor Jong Ajax speelden waren van de partij, ook stonden er een aantal nieuwe jongelingen op het veld. Waar jongens als Queensy Menig en Anwar El-Ghazi vorig seizoen nog furore maakten in Ajax A1, zullen zij dit seizoen acteren in de Jupiler League. Ook Jody Lukoki, vorig seizoen nog op huurbasis actief voor Cambuur Leewarden, was van de partij.

Na eerst onder handen te zijn genomen door het performance team speelde Jong Ajax 9-tegen-9 op een half veld. Van een potje ‘zomeravondvoetbal’ was geen sprake, vanaf het eerste moment werd door Ulderink en Stam gehamerd op secuur inspelen en initiatief nemen. Na de verschillende partijvormen werd er nog even gekletst en zo kwam na twee uur trainen een einde aan de eerste officiële training van Jong Ajax onder leiding van Ulderink en Stam. Woensdag is de selectie vrij, waarna donderdag een dubbele training op het programma staat.

Ook de eerste elftalspelers Siem de Jong, Nicolai Boilesen, Jaïro Riedewald en de van sc Heerenveen teruggekeerde Mitchell Dijks zijn begonnen aan de voorbereiding. Zij werkten in het Amsterdamse bos aan hun conditie.

Later deze week blikken Siem de Jong en Mitchell Dijks op Ajax.nl vooruit op het nieuwe seizoen

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Er werden dinsdagochtend vele handen geschud. Er werden dinsdagochtend vele handen geschud.
Jong Ajax bereidt zich voor op een nieuw seizoen in de Jupiler League. Jong Ajax bereidt zich voor op een nieuw seizoen in de Jupiler League.
Andries Ulderink duikt even in zijn administratie tijdens de training. Andries Ulderink duikt even in zijn administratie tijdens de training.
Het nieuwe trainersduo van Jong Ajax observeert de training. Het nieuwe trainersduo van Jong Ajax observeert de training.
Jaap Stam geeft aanwijzingen. Jaap Stam geeft aanwijzingen.
67-voudig international Jaap Stam richt zich vanaf nu volledig op het beloftenteam van Ajax. 67-voudig international Jaap Stam richt zich vanaf nu volledig op het beloftenteam van Ajax.
Andries Ulderink geeft aanwijzingen. Andries Ulderink geeft aanwijzingen.
Een fel duel tijdens de training. Een fel duel tijdens de training.
Ajacied Wang begint aan zijn eerste volledige seizoen bij Ajax. Ajacied Wang begint aan zijn eerste volledige seizoen bij Ajax.
Davy Klaassen kwam even kijken tijdens de training. Davy Klaassen kwam even kijken tijdens de training.
Nicolai Boilesen in een geanimeerd gesprek met Jaap Stam. Nicolai Boilesen in een geanimeerd gesprek met Jaap Stam.
De laatste oefening van de eerste training onder leiding van het nieuwe trainersduo. De laatste oefening van de eerste training onder leiding van het nieuwe trainersduo.
Andries Ulderink in gesprek met Ajax TV. Andries Ulderink in gesprek met Ajax TV.
Ook Jaap Stam verscheen voor de camera van Ajax TV. Ook Jaap Stam verscheen voor de camera van Ajax TV.