Menu
Eerste training voor Onana met Ajax 1

Eerste training voor Onana met Ajax 1

De Toekomst was vrijdag door de sneeuwval wit bedekt. De selectie van Ajax week daarom uit naar binnen voor een oefensessie in het adidas miCoach Performance Centre. Een opvallend gezicht was Andre Onana. De Kameroense doelman, die een kleine twee weken geleden werd overgenomen van FC Barcelona, trainde voor het eerst mee.

De training in de indoorhal was besloten, dus niet toegankelijk voor pers, zoals doorgaans op vrijdag gebruikelijk is. Coach Frank de Boer legde op de persconferentie uit waarom. ,,We konden niet lang trainen en ik wilde focussen op wat ik graag wil zien, aan de hand van de beelden die we hebben besproken.” En dan grijzend richting het journaille: ,,Ik had geen zin om ook nog eens op jullie te letten.”

Positief nieuws was dat Davy Klaassen de gehele training schadevrij doorkwam, evenals Jairo Riedewald. ,,Davy voelt zich goed, eigenlijk beter dan verwacht”, zei De Boer. ,,Alleen met dit soort blessures kun je vaak de dag erna een reactie krijgen.”

Thulani Serero is volgens De Boer ‘zeer twijfelachtig’ voor zondag tegen Vitesse. ,,Hij gleed eerder deze week uit, waarbij het in zijn lies schoot. Het gaat iets beter, maar het is nog wel stijf. We moeten afwachten.”

Op Kolbeinn Sigthorsson hoeft zondag tegen Vitesse niet gerekend te worden. ,,Nee, die speelt niet. Kolbeinn heeft last van zijn knie.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax op weg naar het adidas miCoach Centre voor de training. Ajax op weg naar het adidas miCoach Centre voor de training.
Langs het besneeuwde hoofdveld van de Toekomst op weg naar de hal. Langs het besneeuwde hoofdveld van de Toekomst op weg naar de hal.
Andre Onana bezig aan de warming-up voor zijn eerste training voor Ajax 1. Andre Onana bezig aan de warming-up voor zijn eerste training voor Ajax 1.
Stijlvol naar de hoek: Onana. Stijlvol naar de hoek: Onana.
Davy Klaassen deed vrijdag weer volop mee. Davy Klaassen deed vrijdag weer volop mee.
Ook Jairo Riedewald kende een goede trainingsdag. Ook Jairo Riedewald kende een goede trainingsdag.
Kenny Tete in duel met Niki Zimling. Kenny Tete in duel met Niki Zimling.
Mooie duels in het adidas miCoach Centre. Mooie duels in het adidas miCoach Centre.
Onana: klemvast. Onana: klemvast.