Menu
Eerste training zonder Janssen

Eerste training zonder Janssen

Ajax heeft dinsdag de eerste veldtraining van het seizoen 2012-2013 afgewerkt. Daags na de intakegesprekken met Frank de Boer op de Toekomst was het hoog tijd om de nieuwe kicksen onder te binden voor een zonovergoten sessie. Theo Janssen trainde individueel. De middenvelder herstelt van een neusoperatie.

Een mooie mix van jonge en iets oudere Ajacieden dribbelde even na half elf het trainingsveld van de Toekomst op. Aanstormende talenten (zoals onder meer keeper Mickey van der Hart, Viktor Fischer en Joël Veltman) staan zij-aan-zij met gevestigde namen als die van Vurnon Anita, Siem de Jong, Kenneth Vermeer en Toby Alderweireld. De Ajacieden met een EK in de benen – Gregory van der Wiel, Christian Eriksen en Lasse Schöne – genieten voorlopig nog van een welverdiende vakantie. Roly Bonevacia is sinds deze week terug bij Ajax. Hij werd afgelopen seizoen verhuurd aan NAC Breda.

De eerste echte werkdag biedt ook een uitgelezen moment om de nieuwste trainingskleding van adidas te zien. De Ajacieden polijsten hun voetbalkunsten dit seizoen in een wit shirt, zwarte broek en rode kousen. Woensdag, als de eerste Ajax-training met publiek wordt afgewerkt, dragen de selectiespelers overigens het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2012-2013. De afgelopen seizoen veroverde kampioensschaal is morgen ook te bewonderen.

Tijdens de dik anderhalf uur durende eerste oefensessie liet Theo Janssen kort zijn gezicht zien in de buitenlucht. Of, eigenlijk liet de Arnhemse Ajacieden meer zijn neus zien. De middenvelder werd afgelopen week geopereerd aan zijn reukorgaan. De eerste training van Janssen vond daarom binnen plaats. Miralem Sulejmani trainde apart met fysiotherapeut Pim van Dord. Derk Boerrigter trainde vooral mee met de grote groep, maar de buitenspeler besloot zijn sessie individueel met Van Dord. Sulejmani was in de slotfase van de eerste training teruggekeerd naar de sportzaal van de Toekomst.

Kort na het middaguur zochten de Ajacieden en de stafleden, waaronder ook de nieuwe loop- en conditietrainer Björn Rekelhof, de beslotenheid van het kleedkamergebied weer op. Ajax heeft de jacht op de 32e landstitel in de clubhistorie definitief ingezet!

Houd Ajax TV in de gaten voor beelden van de training en een exclusief interview met Theo Janssen

Tekst en foto’s: Ajax.nl

De eerste training van het seizoen 2012-2013. De eerste training van het seizoen 2012-2013.
Miralem Sulejmani met fysio Pim van Dord. Miralem Sulejmani met fysio Pim van Dord.
Frank de Boer geeft uitleg. Frank de Boer geeft uitleg.
Derk Boerrigter trainde deels apart met de fysio. Derk Boerrigter trainde deels apart met de fysio.
Roly Bonevacia is weer terug bij Ajax. Roly Bonevacia is weer terug bij Ajax.
Viktor Fischer en Jody Lukoki in actie tijdens de training. Viktor Fischer en Jody Lukoki in actie tijdens de training.
Frank de Boer temidden van de Ajacieden. Frank de Boer temidden van de Ajacieden.
De eerste training zit erop! De eerste training zit erop!