Menu
'Eerste van 7 belangrijke duels'

'Eerste van 7 belangrijke duels'

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd heten Edwin van der Sar en Frank de Boer de fans welkom in de Amsterdam ArenA. Beurtelings schrijven de directeur marketing en hoofdcoach van Ajax een persoonlijk voorwoord in het programmaboekje Ajax Kick Off. Bij Ajax - Heracles Almelo is het de beurt aan Frank de Boer.

Beste Ajacieden,

Van harte welkom in de Amsterdam ArenA. Wij ontvangen deze zaterdagavond Heracles Almelo.

Zowel de spelers als de stafleden hebben de afgelopen periode de nederlagen tegen PSV en FC Groningen een plaats kunnen geven. Móeten geven. Een groot gedeelte van de spelersgroep deed dat gedurende deze interlandperiode bij zijn nationale ploeg en de rest deed dat op ons eigen trainingscomplex in Amsterdam. Dat laten we allemaal achter ons. Nu is onze blik op de toekomst gericht. Want we gaan een ontzettend belangrijke fase van het seizoen in.

Ajax - Heracles is dus de eerste wedstrijd na de interlandperiode. Het is vooral de eerste van een serie van zeven belangrijke duels die wij tot en met zondag 5 oktober spelen. Twee wedstrijden in de UEFA Champions League, één bekerduel en vier keer strijden we in de Eredivisie. Ik hoef niet uit te leggen dat ik deze weken extra veel waarde hecht aan goede resultaten.

Onze tegenstander van vanavond wil net als wij een soort nieuwe start maken. Mijn collega Jan de Jonge moest na vier nederlagen het veld ruimen. Vanavond zal Heracles in zijn vijfde wedstrijd proberen te stunten om aan een eerste punt of zelfs punten te komen. Wij zullen ons eigen spelletje spelen en daarmee de kansen moeten creëren die nodig zullen zijn om tot scoren te komen.

Voor ons telt vanavond enerzijds dat we drie punten halen en anderzijds dat we een attractieve wedstrijd spelen. Wat dat betreft zijn er gelukkig wel goede dingen te halen uit onze competitiestart. En op die goede zaken zullen wij voortborduren. Dat doen we zonder Kenneth Vermeer en Daley Blind. We hebben Niki Zimling en Diederik Boer verwelkomd als nieuwe spelers. Allebei zullen zij op hun eigen manier van waarde zijn bij Ajax, daar ben ik van overtuigd.

Voor nu wens ik iedereen veel plezier bij Ajax – Heracles.

Frank de Boer