Menu
Eerste verlies A1 op eigen veld

Eerste verlies A1 op eigen veld

Ajax A1 is zaterdagmiddag tegen AZ tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van trainer Frank de Boer verloor met 1-3.


Vorige week in het bekerduel tegen Willem II leek Ajax A1 helemaal klaar voor de hervatting van de competitie. Maar nu het zover was, bleek de scherpte niet voldoende aanwezig om in de provinciale derby tegen AZ succesvol te zijn. ,,Vorige week zag het er inderdaad goed uit", bevestigde Frank de Boer. ,,De opdrachten werden goed uitgevoerd en de idee├źn waren goed. Vandaag misten we echter de scherpte, nadat we wel aardig waren begonnen."
Binnen twee minuten had Ajax twee goede mogelijkheden gekregen, maar Geoffrey Castillion kon net niet bij de bal en het schot van Lorenzo Ebicilio trof net geen doel. Ook daarna bleef Ajax de bovenliggende partij en in de negentiende minuut ging Castillion alleen op de keeper af. Hij belandde echter op een plek vanwaar hij uit een moeilijke hoek op doel moest schieten en schoot voorlangs. Een minuut later verscheen AZ voor de eerste keer in het doelgebied van Ajax en scoorde uit een corner 0-1. ,,Ook het verdedigen van een corner heeft met afspraken te maken", sprak De Boer na afloop. ,,Deze wedstrijden zijn op topniveau en dan zijn details beslissend."
AZ kwam door die voorsprong beter voor de dag en drukte een kwartier een stempel op de wedstrijd, waarin de Alkmaarders prompt de marge naar 0-2 konden vergroten. ,,De laatste tien minuten van de eerste helft konden wij weer meer druk zetten en dat leverde twee gevaarlijke corners op, maar Castillion en Marvin Zeegelaar wisten niet te scoren. Doe je dat wel en ga je met 1-2 de rust in, dan kan het nog een ander verhaal worden."
In de tweede helft bracht De Boer Rodney Sneijder voor Tayfun Candan en iets later kwam Atilla Yilderim in het veld voor Rik Schouw. AZ kwam er nog een keer uit en doordat Ajax te slap reageerde, werd het 0-3. Daarna ging De Boer met twee spitsen spelen en wisselden de buitenspelers van kant. Marvin Zeegelaar scoorde in de 73ste minuut de 1-3, maar daarna werden de Amsterdammers niet meer gevaarlijk. ,,In het begin van de wedstrijd kregen we de mogelijkheden", vatte De Boer de wedstrijd in een notendop samen. ,,Die benutten we niet en omdat we niet scherp waren, kom je achterstand en loop je vanaf dat moment achter de feiten aan."
De wedstrijd van concurrent sc Heerenveen werd gestaakt wegens een zware blessure bij een speler van NEC. Heerenveen leidde op dat moment met 0-1.
Opstelling Ajax A1: Sergio Padt; Mich Apau, Johan Kappelhof, Ricardo van Rhijn, Randel Shakison; Rik Schouw (53.(75. Atilla Yildirim), Tom Overtoom, Tayfun Candan (46. Rodney Sneijder); Lorenzo Ebicilio, Geoffrey Castillion, Marvin Zeegelaar.