Menu

Eerste verlies Ajax Zaterdag

Odin '59 - Ajax zat

Op het gezellige sportpark Assumburg naast het gelijknamige slot te Heemskerk liep Ajax dit seizoen tegen zijn eerste nederlaag op. De tegenstander kwam bijzonder fel uit de startblokken en liepen op iedere mogelijke en onmogelijke bal. Ajax wilde de ploeg laten uitrazen om daarna toe te slaan. Maar deze middag speelde de ploeg ongeïnspireerd en dat was een kolfje naar de hand van de gastheren. In de zevende minuut al kwamen zij op voorsprong.

De centrumspits probeerde, met zijn rug naar het doel staande, een halve omhaal en zag hoe de bal heel gelukkig via de onderkant van de lat in het doel sprong. Ajax was niet direct van slag, maar toen al was de passing vaak te onzuiver om de Heemskerkers echt te verrassen.

Toch werd het na ruim een kwartier gelijk door aanvoerder Mark Geestman, die een vrije schop snoeihard in de kruising wist te jagen. Even was er het idee dat het nu beter zou gaan, maar nog voor de rust nam Odin opnieuw de leiding. Een vrije schop, links van het doel, werd eigenlijk te ver naar rechts gespeeld. Daar kopte de linkerspits van Odin de bal met een grote boog toch nog op het Ajax-doel. De bal verdween net onder de lat over de grabbelende vingers van Dennis van der Wal.

In de tweede helft zakte Odin langzamerhand terug, omdat ze met hun krachten hadden gesmeten. Ook nu wist Ajax daar niet van te profiteren. Integendeel, halverwege verloor Mathijs Teer, als laatste verdediger, ongelukkig de bal. De spits van Odin kon vrij op doel af gaan. Deze maakte van dit buitenkansje gebruik en daarmee verdween ook het laatste restje inspiratie bij Ajax.

Het werd een verdiende nederlaag, want een doodmoe Odin bleef in het resterende gedeelte van de wedstrijd nog vrij eenvoudig overeind. Eindstand 3-1.

Verslag Wim H.