Menu
Eerste verlies voor Ajax A1

Eerste verlies voor Ajax A1

Ajax A1 heeft dinsdagavond voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloren. In de NextGen Series incasseerde het elftal van de trainers Fred Grim en Ronald de Boer een 3-0 verlies tegen Aston Villa. Gary Gardner scoorde drie keer en maakte daarmee een hattrick.

De eerste drie Europese groepswedstrijden won het elftal van Fred Grim en Ronald de Boer redelijk eenvoudig. Thuis versloeg de A1 Aston Villa met 2-0 en Fenerbahçe met 5-1. In Noorwegen won het jeugdelftal met 2-1 van Rosenborg. De return tegen Fenerbahçe eindigde doelpuntloos. Het vlaggenschip van de Ajax-jeugdopleiding maakte grote indruk in de NextGen Series. Ook op Aston Villa-aanvaller Graham Burke, die voor de ontmoeting op de officiële website van de club uit Birmingham vooruitblikte op het duel. Burke raakte na de wedstrijd op de Toekomst enorm geïnspireerd door Ajax, de befaamde jeugdopleiding en de sterren uit het verleden.

De helden van de Toekomst wilden uiteraard ook hun stempel drukken op de wedstrijd van dinsdagavond in Birmingham waar ze in vergelijking met de thuiswedstrijd wel drie dragende spelers misten, Davy Klaassen en Lesly de Sa waren met Ajax 1 bij de Champions Leaguewedstrijd tegen Lyon en Victor Fischer is nog geblesseerd. ,,In de eerste helft waren we wel de betere ploeg", analyseerde Fred Grim na afloop. ,,We kregen ook enkele mogelijkheden maar we konden in de eindfase niet de rust vinden die nodig was. Hadden we dat wel gehad dan hadden we ook voor gestaan."

Dat gebeurde niet en daardoor kon Aston Villa-aanvaller Gary Gardner de score na ruim 25 minuten openen. Via zijn teamgenoot Carruthers, die door een niet goed geplaatste voorzet van een Ajacied de bal veroverde, schoot Gardner de 1-0 binnen. Het was de avond van de Ierse aanvaller, want in de tweede helft scoorde hij nog twee keer. In de 53e minuut verdubbelde Gardner de marge en vlak voor tijd scoorde hij op prima wijze zijn derde doelpunt. Met fraaie acties bewoog de junior zich richting het doel en rondde succesvol af: 3-0. Het was voor Ajax A1 de eerste nederlaag van het seizoen: ,,Deze nederlaag moeten we als ploeg een plaatsje geven. Niet er zomaar overheen stappen, maar leren van de fouten", weet Grim die ook lichtpuntjes zag in Villa Park. ,,Onze vaste wissels waren met Jong Ajax mee naar Doetinchem en daardoor hadden wij op een gegeven moment in de tweede helft drie B-junioren in het veld staan: Sheraldo Becker, Kenny Tete en Djavan Anderson. Zo'n hele trip en de voorbereiding is voor de ontwikkeling van die spelers natuurlijk heel goed."

Op 29 november speelt Ajax A1 thuis tegen Rosenborg BK. De wedstrijd begint om 18.30 uur op de Toekomst. Maar eerst wordt zaterdag ook nog de bekerwedstrijd bij Groningen/Cambuur gespeeld.

Scoreverloop: 27. Gardner 1-0, 53. Gardner 2-0, 83. Gardner 3-0

Basisopstelling Ajax A1: Mickey van der Hart; Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede, Stefano Denswil, Mitchell Dijks; Youssef Fennich, Nick de Bondt, Ouasim Bouy; Rowendey Schoop, Sinan Keskin, Danzell Gravenberch

Foto en tekst: Ajax.nl