Menu
Eerste werkdag Perez bij Ajax A1

Eerste werkdag Perez bij Ajax A1

Ajax A1 is donderdag begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Fred Grim, zijn nieuwe assistent Kenneth Perez en de A-junioren verschenen in de middag op het trainingsveld.

Voormalig Ajax-speler Perez kon zijn glimlach gedurende de oefensessie maar moeilijk bedwingen. Hij had genoeg reden om te lachen. Donderdag trad hij namelijk voor het eerst op als de rechterhand van Grim. De coach, die de afgelopen twee seizoenen veel succes kende met de A1, startte de oefensessie, maar halverwege mocht Perez het overnemen. Toezichthouder Grim bekeek de verrichtingen van zijn elftal en Perez nauwkeurig. Hij is tevreden met zijn nieuwe assistent. ,,Ik heb vorig seizoen een aantal goede gesprekken met Kenneth gehad over voetbal’’, vertelde hij na afloop. ,,Ik heb altijd het gevoel gehad dat er een goede klik was met hem. Toen Ronald (de Boer, red.) aangaf niet meer verder wilde als assistent, hebben we Kenneth benaderd en gevraagd of hij deze rol op zich wilde nemen. Ronald blijft wel individuele trainingen geven.’’

Kersverse assistent Kenneth Perez spreekt de groep toe. Kersverse assistent Kenneth Perez spreekt de groep toe.

De A-junioren volgden iedere opdracht van Perez op en verrichtten diverse baloefeningen; van aanname, inspelen en doorpassen (met links en rechts). De oefeningen werden iedere ronde een graadje moeilijker, ook voor de assistent. ,,Ik ben verbaasd dat ik dit nog kan!’’, zei Perez lachend.

Tegen het einde van de training kwamen Viktor Fischer, Mickey van der Hart en Mitchell Dijks kijken bij hun (voormalig) teamgenoten. Van der Hart is vanaf dit seizoen de officiële derde keeper van Ajax 1. Fischer en Dijks trainen vanaf het begin van de voorbereiding met het eerste elftal. De drie spelers lieten met hun verschijning zien hoe snel het kan gaan in de voetballerij. Want het kan zomaar zijn dat binnen de korste keren een van de nieuwe A-junioren zijn jeugdteam verruilt voor de kampioen van de Eredivisie...

Selectie Ajax A1 voor het seizoen 2012-2013:

Darren Rosheuvel, Boban Lazic, Abdelmalek El Hasnaoui, Viktor Fischer, Tom Noordhoff, Queensy Menig, Sheraldo Becker, Elton Acolatse, Kenny Tete, Derwin Martina, Bas Kuipers, Peter Leeuwenburgh, Djavan Anderson, Jordi Bitter, Stefan Marinkovic, Branco van den Boomen, Sinan Keskin, Nick de Bondt, Norbert Alblas, Robert van Koesveld.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Fred Grim is blij met zijn nieuwe assistent. Fred Grim is blij met zijn nieuwe assistent.
De A-junioren kregen een lange oefensessie voorgeschoteld. De A-junioren kregen een lange oefensessie voorgeschoteld.
Met een tevreden blik liepen Grim en Perez van het veld. Met een tevreden blik liepen Grim en Perez van het veld.