Menu
Eerste werkdag voor Leonardo

Eerste werkdag voor Leonardo

Daags na zijn ‘Ajax-debuut’ tijdens de nieuwjaarsreceptie, beleefde Leonardo zijn eerste werkdag in de ArenA. De Braziliaan begon de dag met een bosloop. Ajax presenteerde de aanvaller met rugnummer 23 ‘s middags trots aan de media.

In een volle perszaal hieven technisch directeur Martin van Geel, Henk ten Cate en Leonardo Vitor Santiago het glas op een succesvolle samenwerking. De 23-jarige balvirtuoos liet zich stralend van trots vereeuwigen in het Ajax-shirt. De oud-speler van NAC Breda, Feyenoord en het Braziliaanse Nova Sofra kan op alle aanvallende posities uit de voeten.
In de achterliggende, eerste seizoenshelft bewees de in Rio de Janeiro geboren speler zijn waarde voor NAC. Vooral aan de bal is Leonardo op zijn sterkst.

Leonardo is zichtbaar blij met zijn Ajax-shirt. Leonardo is zichtbaar blij met zijn Ajax-shirt.

Technisch directeur Martin van Geel is dan ook zeer tevreden met de aanwinst: ,,Leonardo is een snelle en technisch vaardige speler die op alle posities in de aanval uit de voeten kan. Daarbij kan hij in een een-tegen-een-situatie makkelijk een mannetje uitspelen en dat is belangrijk voor ons."

Leonardo zelf heeft veel vertrouwen in zijn toekomst bij Ajax: ,,Ik wil niet meer kijken naar het verleden, maar naar de toekomst. Ik kreeg in de gesprekken met Martin van Geel en Henk ten Cate veel vertrouwen en een goed gevoel bij Ajax. Mijn familie zegt verder dat mijn spel het beste past bij Ajax."

Na de presentatie voegde Leonardo zich razendsnel bij zijn nieuwe medespelers. De kersverse Ajacied besloot zijn eerste werkdag op bijzondere wijze; met een vlucht naar Zuid-Afrika, waar de selectie van trainer Henk ten Cate een trainingskamp belegt. In Kaapstad staan zondag Ajax en Ajax Cape Town tegenover elkaar. Het biedt Leonardo de uitgelezen kans ook op het veld zijn visitekaartje af te geven als Ajacied.