Menu

Eerste werkdag

Fred Grim heeft weer een nieuw traingsmaatje. Na Stanley Menzo en Serge van den Ban keepte dinsdag voor het eerst de Roemeense doelman Bogdan Lobont met hem. Vorige week kwam de 13-voudig-international nog uit voor Rapid Boekarest, koploper in de Roemeense competitie.

De komende maanden zal Lobont gebruiken te acclimatiseren. Op de trainingen en in de wedstrijden van Ajax 2 krijgt de 22-jarige doelman de kans te wennen aan het Ajax-systeem. Een Ajax-doelman moet tenslotte meer kunnen dan alleen ballen tegenhouden.

Meevoetballende kwaliteiten zijn in Amsterdam belangrijk. Om leiding te geven aan de defensie moet de rechtsbenige keeper bovendien het Nederlands voetbaljargon snel onder de knie zien te krijgen.

Met de komst van Lobont, die in Amsterdam een contract tekende voor zes jaar en vier maanden, is het keepersaantal weer op het normale niveau. Ajax streeft naar vier keepers voor de eerste twee elftallen. Serge van den Ban en Joe Didulica keepen bij het elftal van Tonny Bruins Slot.

De komst van de Roemeen betekent niet dat Fred Grim bezig is aan zijn laatste seizoen. De Amsterdammer is in uitstekende vorm en Lobont zal hard moeten knokken voor een plaats onder de lat.