Menu
Eerste zege Ajax A1

Eerste zege Ajax A1

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag de eerste overwinning van het seizoen behaald. In Almere versloegen de Amsterdamse talenten FC Omniworld met goed voetbal met 4-0.

Ajax A1 kreeg in het eerste half uur tegen FC Omniworld met flinke tegenslag te maken. Al in de warming-up haakte Frank Olyve af met een blessure, na tien minuten raakte doelman Roy Ouwerkerk na een botsing buiten bewustzijn en moest worden vervangen en nadat er een half uur was gespeeld, zag trainer Sonny Silooy ook Darryl Lachman geblesseerd de aftocht blazen. Geen leuke gebeurtenissen voor een team waarin het tot deze wedstrijd niet draaide zoals gehoopt.

Maar Ajax A1 liet zich niet van de wijs brengen en creƫrde zich veel kansen. ,,In balbezit speelden we heel erg goed", constateerde Silooy tevreden. ,,Eigenlijk hadden we bij rust al op 4-0 moeten staan. Dat had gekund als we iets scherper waren geweest." De kansen - Erixon Danso kwam bijvoorbeeld alleen op keeper af - werden echter niet benut en prompt kreeg Omniworld de kans op de openingstreffer. De invalkeeper Marco Bizot, die normaliter in de B1 op doel staat, gleed richting bal en toen de Almeerse spits dat zag ging hij al naar de grond. De scheidsrechter floot en wees naar de stip. Bizot liet zich echter niet kennen en stopte de inzet. ,,Marco is erg goed ingevallen. Het was zijn debuut in Ajax A1 maar hij nam meteen de leiding in de verdediging en keepte erg goed", compliteerde Silooy de West-Fries.

In de tweede helft lukte het Ajax wel het net te vinden. Melvin Zegelaar zette voor en nadat een verdediger van Omniworld de bal nog aanraakte, vloog het speeltuig over de doelman heen. Jordy Schell stond op de goede plaats om de openingstreffer aan te tekenen, 1-0. Het duurde nog tot de 77ste minuut voordat er een vervolg kwam aan de score. Nadat Danillo Sousa Campos een voorzet van achteruit had doorgekopt, knalde Erixon Danso met de buitenkant van zijn rechtervoet fraai raak, 2-0. De derde Amsterdamse treffer bleef niet lang uit, want in de 83ste minuut ging Zeegelaar met een fraaie actie twee man voorbij en vanaf de achterlijn zette hij de bal voor waar Schell stond om de 3-0 op het bord te zetten. Drie minuten later zag Schell een schot van zijn voet op de paal uiteen spatten. Het zou uiteindelijk toch 4-0 worden. Leandro Resida werd in de zestien meter aan zijn shirt getrokken en kreeg een strafschop. Kevin Huijsman schoot raak, 4-0.

,,Wij zijn tevreden over deze wedstrijd", aldus Silooy. ,,Ik hoop dat door deze overwinning het zelfvertrouwen van de jongens omhoog gaat. Het gaat niet alleen om de drie punten maar ook hoe je hebt gevoetbald en dat was goed. Als we scherper waren geweest had het hier wel 6 of 7-0 kunnen worden. Maar het gaat stapje voor stapje. Uit de volgende drie wedstrijden tegen Willem II, Volendam en Twente wil ik negen punten halen. Dan zetten we een mooie serie neer."

Opstelling Ajax A1: Roy Ouwerkerk (10. Marco Bizot); Deniz Aslan, Johan Kappelhof, Daley Blind, Kevin Huijsman; Leandro Resida, Derryl Lachman (29. Marvin Zeegelaar), Danillo Sousa Campos; Jordy Schell, Rafael Uiterloo (60. Florian Jozefzoon), Erixon Danso.


Overige uitslagen (bron teletekst) :
FC Groningen - PSV 1-2
Twente/Heracles - FC Utrecht 3-1
FC Volendam - Sparta 1-2
Feyenoord - ADO Den Haag 1-1
sc Heerenveen - De Graafschap 6-0
Willem II - AZ 1-1

Stand (bron teletekst):
Twente/Herac. 7-16
Sparta R'dam 7-16
PSV 7-15
AZ 7-14
sc Heerenveen 7-13
Willem II 7-11
Feyenoord 7-10
FC Groningen 7- 9
FC Utrecht 7- 7
ADO Den Haag 7- 7
Ajax 7- 7
De Graafschap 7- 5
FC Volendam 7- 2